Παγκόσμια οικονομία ανισότητες φορολόγηση δάνεια

Η παγκόσμια οικονομία ανισότητες, φορολόγηση,δάνεια
Οι ΗΠΑ έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην δημιουργία του οικονομικού συστήματος και των σημερινών κανόνων του,διαμόρφωσαν επίσης τις πεποιθήσεις σχετικά με το τι είναι δίκαιο και αποδοτικό στο οικονομικό σύστημα που ουσιαστικά δημιουργεί ανισότητες οι οποίες είναι κοινωνικά αποδεκτές καθώς οι υψηλές αμοιβές για κάποιους δικαιολογούνται ως μεγάλη συνεισφορά στην κοινωνία και οτι αυτό είναι απαραίτητο για το καλό της κοινωνίας.
Τα χρήματα που εισπράττει το κράτος μέσω της φορολογίας έμμεσης και άμεσης γίνεται επίσης για το καλό της κοινωνίας παρόλο που κάποιοι έχουν φοροαπαλλαγές.
Ο ρόλος των οικονομολόγων ενισχύεται όσον αφορά την δημιουργία πολιτικών επιλογών ενώ το τι είναι κοινωνικά δίκαιο δεν είναι προτερεότητα τους.
Η απόκτηση στέγης πάντα είναι σε ολόκληρο τον κόσμο μια ανθρώπινη επιθυμία.
Όταν μία τράπεζα χορηγεί ενυπόθηκα δάνεια γνωρίζει ταυτόχρονα οτι μπορεί μελλοντικά να αντιμετωπίσει προβλήματα, τότε γιατί το κάνει; Απλούστατα γιατί γνωρίζει επίσης οτι να αντιμετωπίσει πρόβλημα το κράτος θα την διασώσει.
Και ενώ οι τράπεζες διασώζονται, οι ιδιοκτήτες σπιτιών που αδυνατούν να πληρώσουν λόγω δυσκολίας αποπληρωμής τα ενυπόθηκα δάνεια δεν τους δίνετε ευκαιρία να αποφύγουν την κατάσχεση,δεν βοηθόνται με ένα σύστημα πληρωμών φτηνό και γρήγορο με μηδενικό επιτόκιο.
Καλό και ωφέλιμο είναι οτι δημιουργεί ευημερία για όλους, ο πλούτος χρειάζεται να είναι ευεργετικός για όλους, όπως άλλωστε συμβαίνει και στην φύση η οποία παράγει πλούτο για όλους.

YOU MAY ALSO LIKE