οι μαθησιακές δυσκολίες του εκπαιδευτικού συστήματος που αναχαιτίζουν την ουσία τηςμάθησης

Οι μαθησιακές δυσκολίες του εκπαιδευτικού συστήματος που αναχαιτίζουν την ουσία της μάθησης

Ο πιο σημαντικός σκοπός της εκπαίδευσης είναι να δώσει στους μαθητές τα μέσα να αλλάξουν την κοινωνία μέσα στην οποία ζούνε.
Δεν υπάρχει μάθηση αν δεν είναι διαλογική μάθηση.
Η μάθηση συνεχώς αναπτύσσει και εξελίσσει τις ικανότητες ,τα ταλέντα, τα χαρίσματα,την κριτική ικανότητα , τον διάλογο, την ομαδική εργασία, την εφευρετικότητα, την δημιουργικότητα, την περιέργεια του πνεύματος όπου ο καθένας είναι και δάσκαλος και μαθητής, την κατανόηση των άλλων πολιτισμών καλλιεργώντας τις αξίες της ειρηνικής συνύπαρξης.
Και έτσι μέσα από αυτή την παιδεία ενισχύεται συνεχώς η επίγνωση της αλληλεξάρτησης μας , η κοινωνικότητα μας είναι η συνειδητοποίηση οτι είμαστε φιλοξενούμενοι σε αυτόν τον πλανήτηκαι όχι κυρίαρχοι αλλά συνεργάτες της φύσης, με άλλα λόγια η οικονομική δραστηριότητα και ανάπτυξη να συμβαδίζει με την υπεύθυνη διαχείριση του φυσικού και του ανθρώπινου περιβάλλοντος δημιουργώντας ευημερία για όλους, και αυτό είναι πολιτισμός.
Η μάθηση διαρκεί μια ζωή
Οι κοινωνίες αλλάζουν συνεχώς μέσα από νέες επιστημονικές ,οικονομικές, κοινωνικές εξελίξεις, για αυτό χρειάζεται οι μαθητές να έχουν πρόσβαση σε όλες τις διαστάσεις της μάθησης την ηθική,την πολιτιστική, την επιστημονική, την κοινωνική , οι μαθητές να έχουν δηλαδή την δυνατότητα να συμμετέχουν σε επαγγελματικέςκαι κοινωνικές δραστηριότητες παράλληλα με τις σπουδές τους.
Και πάντα είναι επείγον το εκπαιδευτικό γεφύρωμα της Δύσης και της Ανατολής που δημιουργεί οικουμενικές αξίες και ενισχύει το πνεύμα της αλληλεγγύης.

YOU MAY ALSO LIKE