Διαδικτυακή πορνογραφία και αρρενωπότητα

Διαδικτυακή πορνογραφία και αρρενωπότητα
Τα πορνό του διαδικτύου περιλαμβάνουν πολύ βίαιες και σκληρές απεικονίσεις του σεξ όπου γυναίκες τιμωρούνται σωματικά εξευτελίζονται και ταπεινώνονται.
Και αυτάτα βίντεο με το κακοποιητικό περιεχόμενο είναι προσβάσιμο και από τα παιδιά.
Αυτά τα βίντεο τα οποία κοινοποιούνται ελεύθερα στο διαδικτυο μαθαίνουν τα αγόρια να συνδέουν την ηδονή με την κυριαρχία την ταπείνωση και ουσιαστικά από την πλήρη αποκοπή τους από τα ανθρώπινα τρυφερά συναισθήματα.
Ο ψυχοθεραπευτής Τέρι Ρίαλ γράφει “στην κουλτούρα μας κάνουμε τα αγόρια άνδρες μέσω αποσύνδεσης από τα συναισθήματα τους, τις ευαισθησίες τους. Η πεμπτουσία της τοξικής αρρενωπότητας είναι η αναισθησία,όσο πιο αναίσθητος είσαι τόσο πιο ανδροπρεπής , επομένως η ευυαισθησία του να είσαι άνθρωπος καταστέλλεται.Οι άνδρες προσπαθούν να ανταποκριθούν σε ένα πρότυπο που είναι απάνθρωπο και βασανίζονται διαρκώς από την αίσθηση οτι υπολείπονται αυτού του προτύπου”
Και βέβαια αυτή η “εκπαίδευση” των αγοριών έχει τραγικές συνέπειες και για τους ίδιους τους άνδρες καθώς η καταπίεση της αληθινής τους φύσης , της ανθρώπινης φύσης τους που είναι η ευαλωτότητα τους, οι ευαισθησίες τους,οι φόβοι τους, ο συναισθηματικός τους δηλαδή κόσμος ,η απάρνηση του εαυτού έχει συνέπειες.
Και συνοψίζει ο ψυχοθεραπευτής Τέρι Ρίαλ ” όλοι οι άνδρες ασθενείς μου είναι επιτυχημένοι επαγγελματικά τα έχουν καταφέρει θαυμάσια στον κόσμο της αγοράς αλλά η προσωπική τους ζωή είναι μια ιστορία τρόμου”

YOU MAY ALSO LIKE