Σύστημα υγείας και Ιατρικές σχολές

Επούλωση ασθένεια, η βίωση της ασθένειας οχι ως εχθρού
αλλά ως δασκάλου
Η ασθένεια έχει άμεση σχέση με την συναισθηματική,ψυχολογική ,κοινωνική ζωή, όπως ένα δέντρο για να αναπτυχθεί και να ευημερήσει έχει ανάγκη από ένα εμπλουτισμένο έδαφος, κατάλληλο κλίμα, ηλιοφάνεια, νερό ετσι και εμεις οι άνθρωποι έχουμε ανάγκη από περιβάλλον υγιές θρεπτικό για να ευημερήσουμε, είναι μια έμφυτη προσδοκία για κοινωνικότητα,αλληλεγγύη, συνεργασία, αγάπη,γενναιοδωρία, αμοιβαιότητα.
Οι σύγχρονες υλιστικές κοινωνίες καλλιεργούν τον ατομισμό, την κυριαρχία, τον εγωισμό, τον ανταγωνισμό, την επίδειξη, την απληστία,ουσιαστικά δηλαδή αποποιούνται τις έμφυτες ανθρώπινες ανάγκες.
Είναι και μια μεγάλη πρόκληση και προσκληση που αντιμετωπίζουμε σήμερα ως ανθρωπότητα που οραματίζεται έναν άλλο κόσμο που σημαίνει σημαντικές κοινωνικοπολιτικές μεταρρυθμίσεις και νέους θεσμούς σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής.
Σύστημα υγείας- Ιατρικές σχολές
Παρόλο που δημοσιεύονται μελέτες και έρευνες σε επιστημονικά περιοδικά η συμβατική ιατρική σκέψη είναι ακόμη κολλημένη με την φαρμακοθεραπεία και τις χειρουργικές επεμβάσεις.
Στις δε ιατρικές σχολές δεν διδάσκονται ακόμη την ενότητα νου και σώματος , την σύνδεση δηλαδή αγχογόνων βιωμάτων με την ψυχική και σωματική ασθένεια και έτσι διαιωνίζουν το ιατρικό σύστημα που αγνοεί το πραγματικό αιτιο της ασθένειας και αποτρέπει τους γιατρούς να εμβαθύνουν στην προσωπική ιστορία των ασθενών.

YOU MAY ALSO LIKE