Η σχέση μας με τον εγκέφαλο μας

Οι νευροεπιστήμονες υποστηρίζουν οτι ο εγκέφαλος μας εξελίσσεται συνεχώς και οτι έχει ένα τεράστιο απόθεμα δημιουργικότητας. Πράγμα που σημαίνει οτι μπορούμε να του ζητάμε συνεχώς και εκείνος να μας προσφέρει συνεχώς.

Όταν για παράδειγμα λέμε “δεν έχω καλή μνήμη δεν μπορώ να απομνημονεύσω ένα κείμενο ” τότε βάζουμε όρια στον εγκέφαλο μας,εκπαιδεύουμε τον εγκέφαλο μας να έχει περιορισμένες προσδοκίες, αντίθετα η μνήμη μένει άθικτη αν δεν  φοβόμαστε και δεν κατηγορούμε τον εαυτό μας , γιατί  ο εγκέφαλος μας προσέχει πάντα τι  λέμε και ανταποκρίνεται άμεσα.

Αλλάζοντας την σχέση με τον εγκέφαλο μας αλλάζουμε τη ζωή μας ανακαλύπτοντας τις κρυμμένες μας δυνάμεις.

Οι νευροεπιστήμονες υποστηρίζουν οτι οι φοβίες είναι παραμορφώσεις της πραγματικότητας, οι φοβικοί άνθρωποι αντι να χρησιμοποιούν την δύναμη του εγκεφάλου τους αφήνουν τις φοβίες να τους χρησιμοποιούν. Ο εγκέφαλος επικοινωνεί με το υπόλοιπο σώμα,τα συναισθήματα επιδρούν στο εγκέφαλο και σε κάθε κύτταρο του σώματος μας.

Οι θετικές σκέψεις στέλνουν θετικό μήνυμα στον εγκέφαλο μας, μια ασθενής μνήμη μπορεί να γίνει πάλι ισχυρή όταν κάποιος αυτοεκπαιδευτεί και επαναφέρει στη ζωή του τον ενθουσιασμό και το νεανικό πάθος για την ζωή.

YOU MAY ALSO LIKE