Οι άνθρωποι που μας φροντίζουν

 Θαυμάζω τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, θεωρώ ότι  είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη και επικίνδυνη εργασία. Η πόλη έχει κακόγουστες προτομές πολιτικών προσώπων, πολλές φορές φαντάζομαι στη θέση τους αγάλματα εργαζομένων στην καθαριότητα, γιατί η προσφορά τους είναι σημαντική, συνεχής και ευεργετική για την πόλη. Η κ. Πολυτίμη Λουκά εργάζεται χρόνια στην καθαριότητα, την συνάντησα στο Λουτράκι και κουβεντιάσαμε.

  Δημ. –  Σεβόμαστε τον δημόσιο χώρο;

 Π. Λουκά.  – Σε πολλές περιπτώσεις ναι. Η πλειοψηφία αρχίζει να καταλαβαίνει ότι ο δημόσιος χώρος είναι προέκταση του ιδιωτικού και προσπαθεί να τον διατηρεί καθαρό.

 Δημ.  – Τι πιστεύετε ότι λένε τα σκουπίδια για μας, τι αποκαλύπτουν για τον χαρακτήρα μας και τον τρόπο ζωής μας;

 Π. Λουκά  – Τα σκουπίδια είναι και αυτά σημείο αναφοράς για τον άνθρωπο. Μαρτυρούν, όσο κι αν φαίνεται παράδοξο, τον χαρακτήρα και τον τρόπο ζωής ενός ανθρώπου. Οι σακούλες τροφίμων δείχνουν τις προτιμήσεις του στη διατροφή ενώ η ποσότητα των σκουπιδιών δείχνει ότι ζει πλούσια.

 Δημ. – Έχετε δει καθαρίζοντας πράγματα που σας εντυπωσίασαν ή σας σόκαραν;

 Π. Λουκά  – Εντύπωση μου προκαλούν τα απαραίτητα πραγματα που ξεχνούν οι επισκέπτες. Από πορτοφόλια και κινητά τηλέφωνα μέχρι πετσέτες θαλάσσης, ρούχα, χρυσαφικά και πακέτα τσιγάρων. Σοκαριστικό είναι οι ημιφαγωμένες τροφές που βρίσκονται πεταμένες. Είναι αδικία να υπάρχουν άνθρωποι που πεινάνε ενώ από την άλλη συνάνθρωποι  μας να αφήνουν τα υπολείμματα των τροφών τους στα παγκάκια, στα πάρκα στις πλατείες.

 Δημ.  – Πιστεύετε ότι η κοινωνία έχει συνειδητοποιήσει την σημαντική προσφορά των εργαζομένων στην καθαριότητα;

 Π. Λουκά.  – Η πλειοψηφία των μελών της κοινωνίας στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους  στον τομέα της καθαριότητας. Προσπαθεί να τους διευκολύνει στο έργο τους με το να μην πετά άσκοπα τα σκουπίδια. Επίσης αναγνωρίζει την προσφορά τους στη διατήρηση της καθαριότητας. Δεν μολύνει τους χώρους ώστε οι υπάλληλοι να μην ταλαιπωρούνται στο έργο τους. Πιστεύει δηλαδή ότι χωρίς την κοπιώδη δουλεία τους δεν θα ήταν δυνατό η πόλη να είναι τόσο καθαρή.

YOU MAY ALSO LIKE

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *