Η εύθραυστη ελληνική οικονομία

Η εύθραυστη ελληνική οικονομία

Ουσιαστικά η ελληνική οικονομία είναι μια χρεοκοπημένη οικονομία.
Το δημόσιο χρέος συνεχώς αυξάνεται και σε αυτό προστίθεται πλέον και το χρέος των μη εξυπηρετούμενων δανείων , των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία μέχρι το 2018 το χρέος των επιχειρήσεων ήταν 19 δισ., το 2020 και το 2021 αυξάνεται στα 49 δισ. ευρώ και τα νοικοκυριά από το 2021 παρουσιάζουν χρέος 43 δισ. ευρώ . Η αποταμίευση επίσης των νοικοκυριών είναι αρνητική από το 2000.
Ένα άλλο επισης χαρακτηριστικό της ελληνικής οικονομίας είναι οτι έχει εξελιχθεί σε μια καταναλωτική κοινωνία που συνεχώς δανείζεται. Η αγορά της στηρίζεται κυρίως στην εισαγωγή προιόντων από το εξωτερικό.
Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι η μεγάλη μετανάστευση ανθρώπινου δυναμικού και επίσης το γεγονός οτι οι τράπεζες δεν χρηματοδοτούντην παραγωγή που αφορά σε προιόντα υψηλής τεχνολογίας γιατί απαιτούνται μεγάλες χρηματοδοτήσεις.
Η Ελάδα έχει ουσιαστικά αλλωθεί από τους ξένους επιχειρηματικούς ομίλους καθώς είναι απούσα από τον τομέα της κατασκευής ηλεκτρονικών προιόντων, κινητής τηλεφωνίας, ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, επίπλων, προιόντων ένδυσης.
Η Ελλάδα πάντα είχε και έχει παραμελήσει το δημιουργικό δυναμικό της, το επιχειρηματικό, το καλλιτεχνικό -πολιτισμικό και τον πρωτογενή τομέα.
Ποτέ δεν υπήρξε ένα εθνικό σχέδιογια την ελληνική οικονομία και τα πολιτιστικά αγαθά.
Πολιτισμός
Ποτέ δεν υποστηρίχθηκαν οι παγκόσμιοι Έλληνες καλλιτέχνες, για παράδειγμα ο διεθνής σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος ο οποίος αναφέρεται απο τα ξένα ειδησεογραφικά μέσα ως βρετανός σκηνοθέτης, δεν δέχτηκε ποτέ πρόταση να δημιουργήσει στην Ελλάδα κινηματογραφική σχολή και επίσης ο διεθνής καλλιτέχνης χορογράφος Δημήτρης Παπαιωάννου δεν δέχτηκε πρόταση να δημιουργήσει μια διεθνή σχολή ορχηστρικής.
Ποτέ οι Έλληνες και οι Ελληνίδες δημιουργοί δεν υποστηρίχθηκαν καλλιτεχνικά και οικονομικά.
Πρωτογενής τομέας
Ο πρωτογενής τομέας είναι στρατηγικής σημασίας καθώς εξασφαλίζει αυτάρκεια σε βασικά αγαθά , δημιουργεί εισόδημα και απασχόληση.
Αυτό που χρειάζεται να γίνει είναι η αντίσταση στα αγροτοδιατροφικά λόμπυ των πολυεθνικών επιχειρήσεων που δημιουργούν καταναλωτικά πρότυπα και ενισχύουν την βιομηχανοποιημένη χημική εντατική γεωργία που καταστρέφει την υγεία των ανθρώπων , μολύνει την φύση και μειώνει επικίνδυνα την βιοποικιλότητα.
Η Ελλάδα μπορεί να δημιουργήσει μια νέα δυναμική προοπτική βιολογικής βιοδυναμικής γεωργίας και κτηνοτροφίας,να γίνει μια μεγάλη παραγωγός δύναμη ποιοτικών προιόντων .
Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως όραμα.

YOU MAY ALSO LIKE