Η τυχαιότητα και το σύμπαν

Όλοι οι πλανήτες γυρίζουν γύρω απο τον Ήλιο εκτός από τον Πλούτωνα.
Η Γη μας δεν στέκεται όρθια αλλά γέρνει προς την μία πλευρά έχει κλίση 23,5 μοίρες.Πως συμβαίνει αυτό;
Ένας πλάνητας μεγάλος αστεροειδής συγκρούστηκε με μεγάλη ταχύτητα με την Γη, αυτό το κτύπημα ήταν τόσο δυνατό που η Γη απέκτησε κλίση.
Αυτό όμως το τυχαίο γεγονός έφερε τις εποχές , την Άνοιξη, τους καύσωνες του καλοκαιριού, το Φθινόπωρο, τον χειμώνα, έγινε ευλογία για τον πλανήτη μας.
Ο πλανήτης Δίας έχει ελάχιστη κλίση για αυτό δεν έχει καθόλου εποχές όπως επίσης και ο Ερμής.
Η Αφροδίτη γυρίζει ανάποδα γιατί δέχτηκε μια σύγκρουση από ένα μεγάλο αστεροειδή που κινιόταν με φορά αντίθετη και την αναποδογύρισε.
Ο πλανήτης Άρης έχει κλίση παρόμοια με την Γη και για αυτό έχει εποχές.
Ο πλανήτης Ουρανός είναι ξαπλωμένος έχει κλίση 98% με συνέπεια ακραία εποχιακά φαινόμενα, ο νότιος πόλος του βλέπει για 42 χρόνια τον Ήλιο ενώ ο βόρειος πόλος του παραμένει στο σκοτάδι.
Αυτό το τυχαίο γεγονός που συνέβη στομακρινό παρελθόν καθόρισε αυτό που είμαστε σήμερα. Επίσης άλλο ένα σημαντικό τυχαίο γεγονός είναι η Σελήνη και ο αναντικατάστατος ρόλος της στην εμφάνιση της ζωής στη Γη γιατί σταθεροποίησε το κλίμα.
Τι θα γινόταν αν η Γη δεν είχε Σελήνη;

Οι αστρονόμοι υποστηρίζουν οτι ο άξονας περιστροφής της Γης θα συμπεριφερόταν αλλοπρόσαλλα και χαοτικά που θα επέφερε καταστροφικές κλιματικές αλλαγές για την ζωή στη Γη και θα εμπόδιζε να εμφανιστεί ανθρώπινη ζωή.
Πως δημιουργήθηκε η Σελήνη;
Από ένα τυχαίο γεγονός, την σύγκρουση δηλαδή ενός αστεροειδούς με την Γη, η προσπτωση αυτή απέσπασε αό τον γήινο φλοιόένα μεγάλο κομμάτι δηλαδή την Σελήνη που άρχισε από τότε να απομακρύνεται από την Γη.
Οι υπολογισμοί των αστρονόμων υποστηρίζουν οτι η Σελήνη απομακρύνεται από την Γη κατά 3,5 εκατοστά κάθε χρόνο, αυτό συμαίνει οτι οι απόγονοι μας θα δουν τις ημέρες τους να μεγαλώνουν περισσότερο και τους μήνες τους επίσης.

Πως απέκτησε η Γη νερό;
Άλλη μια τυχαιότητα εξηγεί το μυστήριο, είναι οι κομήτες που ήταν γεμάτοι νερόκαι έφεραν την ποσότητα νερού που έχουν σήμερα οι ωκεανοί.
Η ΝΑΣΑ προειδοποίησε οτι μεγάλος αστεροειδής θα κτυπήσει την Γη τα επόμενα χρόνια, τι θα σημαίνει για την Γη αυτή η σύγκρουση;

YOU MAY ALSO LIKE