Η ιατρική του μέλλοντος

Η Ιατρική του μέλλοντος μας
Γίνε ένα αστέρι που χορεύει

Αυτή η παράλογα υστερική διαχείριση του περιβόητου ιού κόνβιτ-19 είναι και μια μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει η συζήτηση για μια νέα αντίληψη για την ιατρική και την υγεία και η συμβατική Ιατρική να δημιουργήσει γέφυρες με την Ιατρική του μέλλοντος.
Είναι η στιγμή η μηχανιστική αντίληψη της συμβατικής Ιατρικής που αντιμετωπίζει το ανθρώπινο σώμα ως μηχανή να αλλάξει και να αναγνωρίσει τη σχέση ανάμεσα στο σώμα, το νου και το πνεύμα και την ικανότητα του σώματος να αυτοθεραπεύεται.
Η συμβατική Ιατρική δεν έχει όλες τις απαντήσεις και χρειάζεται να δει κατάματα τα ελαττώματα της ότι δηλαδή τα φάρμακα και οι εγχειρήσεις δεν αντιμετωπίζουν τα αίτια μιας ασθένειας. Βλέπει το σώμα σαν μια μηχανή που έχει ελαττωματικά εξαρτήματα, ένα τσουβάλι με χημικές ουσίες και γονίδια. Το ποιος ζει μέσα στο σώμα το θεωρεί ασήμαντο. Χρειάζεται να βγάλει τις παρωπίδες και να δημιουργήσει γέφυρες με την νέα βιολογία την Ιατρική του μέλλοντος.

Η Ιατρική του μέλλοντος
Η νέα αναδυόμενη βιολογία και η κβαντική φυσική επιστήμη ( που συντρίβει τις παλιές αντιλήψεις για τον κόσμο) αποκαλύπτουν την σύνδεση του νου και του σώματος με το συμπαντικό ενεργειακό πεδίο που μας περιβάλλει.
Η χρηματοδότηση όμως αυτής της επιστημονικής έρευνας είναι εξαιρετικά περιορισμένη γιατί δεν αποφέρει κέρδη.

Δεν είμαστε έρμαια των γονιδίων μας

Τον 19ο αιώνα ένας γιατρός ήπιε βάκιλους χολέρας για να αποδείξει ότι προσβαλλόμαστε από χολέρα όταν το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι αποδυναμωμένο, όπως άλλωστε συμβαίνει και με τους ιούς και με την γρίπη γι’αυτό δε αρρωσταίνουν όλοι όσοι έρχονται σε επαφή με έναν ιό.
Εμείς δημιουργούμε όλα όσα συμβαίνουν στη ζωή μας και στην υγεία μας, ούτε η υγεία μας εξαρτάται από την γενετική μας κληρονομιά δηλαδή δεν υπάρχουν ανισορροπίες ή γενετικές διαταραχές που προκαλούν προβλήματα ψυχικά.

Επιγενετική

Ο πρωτοπόρος της Επιγενετικής καθηγητής κυτταρικός βιολόγος Μπρους Λίπτον υποστηρίζει ότι οι πεποιθήσεις και ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε το περιβάλλον ελέγχουν την βιολογία μας, αμφισβητώντας όσα υποστήριζε η μοριακή βιολογία ότι δηλαδή μας ελέγχουν τα γονίδια μας δηλαδή το DNA μας.
Η Επιγενετική ανοίγει νέους θεραπευτικού δρόμους.
Το σώμα μας κρυφακούει. Αν νιώθουμε ότι το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε είναι ασφαλές λαμβάνει μηνύματα αγάπης, αν νιώθουμε ότι το περιβάλλον είναι απειλητικό το σώμα λαμβάνει αγχώδη μηνύματα, το χρόνιο άγχος δημιουργεί τι σωματικές-ψυχικές παθήσεις.
Το ίδιο υποστήριξε και ο Αινστάιν όταν είπε « το πεδίο είναι ο μοναδικός φορέας ελέγχου του σωματιδίου» δηλαδή η ενέργεια που μας περιβάλλει ο νους ελέγχει τον ορατό υλικό κόσμο.
Κι όπως είπε ο Ιπποκράτης με τον δικό του τρόπο « είναι σημαντικότερο να γνωρίζουμε τι είδους άνθρωπος έχει μια ασθένεια παρά να γνωρίζουμε τι είδους ασθένεια έχει ο άνθρωπος»
Και όπως πρόσθεσε ο γιατρός Ντίπακ Τσόπρα « οι συνειδητές επιλογές μας κάνουν τα γονίδια μας να συνεργαστούν σε ότι θέλουμε»

Υποσυνείδητες πεποιθήσεις

Ο Μπρους Λίπτον προτείνει μία άσκηση για να απαλλαγούμε από τις υποσυνείδητες πεποιθήσεις και αντιλήψεις που δημιουργήθηκαν από το παρελθόν μας, από τα παιδικά μας χρόνια από τραυματικές εμπειρίες του παρελθόντος.
Και είναι η ακόλουθη
Λίγο πριν μας πάρει ο ύπνος επαναλαμβάνουμε τις επιθυμίες και τις προσδοκίες μας, αυτό το κάνουμε κάθε βράδυ και έτσι γίνεται μια συνήθεια και έτσι το υποσυνείδητο μας μαθαίνει μέσα από αυτή την επανάληψη και επαναπρογραμματίζεται, δηλαδή σταματάμε να ταίζουμε τον εαυτό μας με σκουπίδια του παρελθόντος, παίρνουμε την δύναμη μας πίσω.
Αυτή η άσκηση που προτείνει ο Λίπτον θυμίζει αρχαιοελληνικά θεραπευτικά τελετουργικά.

Το σώμα είναι φτιαγμένο για να είναι υγιές

Τίποτα δεν είναι αθεράπευτο και θανατηφόρο εκτός αν πιστεύουμε ότι είναι.

 

 

YOU MAY ALSO LIKE