Η ματωμένη πατρίδα των Αφγανών

Η ματωμένη πατρίδα των Αφγανών

Είναι γνωστό οτι το Αφγανιστάν πολλές δεκαετίες δοκιμάστηκε σκληρά από εισβολές αιματηρές, πολεμικές επιχειρήσεις, πολύχρονες υποδουλώσεις.
Το ερώτημα όμως που απασχολεί πολλούς Έλληνες και Ευρωπαίους είναι γιατί έρχονται οι Αφγανοί στην Ευρώπη. Και επίσης ένας φόβος οτι τελικά η Ευρώπη θα κατακλειστεί από μουσουλμάνους , θα ισλαμοποιηθεί και έτσι θα αλλοιωθεί η πολιτική ταυτότητα της Ευρώπης από βάρβαρους πολιτισμικά καθυστερημένους λαούς.
Υπάρχει μία ηθελημένη αμνησία.
Η 20ετης κατοχή από τις νατοικές στρατιωτικές δυνάμεις , στις οποίες συμμετείχε και η Ελλάδα, άφησε πίσω της μια κατεστραμμένη , διαλυμένη χώρα ,μια άλλη καθημαγμένη και λεηλατημένη περιοχή στον πλανήτη.
Μετά την αποχώρηση των νατοικών δυνάμεων κατοχής ανέλαβαν οι ακραίοι ισλαμιστές Ταλιμπάν. Δεκάδες χιλιάδες Αφγανοί συνεργάτες των κατοχικών δυνάμεων πανικόβλητοι θέλουν να εγκαταλείψουν την χώρα, είναι σοκαριστικές οι σκηνές στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.
Ας θυμηθούμε οτι
Στην Ελλάδα κατά την διάρκεια της γερμανικής κατοχής πολλοί Έλληνες συνεργάστηκαν με τους κατακτητές ήταν οι δοσίλογοι, οι οποίοι πρόσφεραν πολύτιμες υπηρεσίες και γι’αυτό πολλοί πλούτισαν και είχαν προνόμια όταν η χώρα ζούσε σε συνθήκες λοιμού.
Οι κατασκευασμένες ειδήσεις
Όλοι εντυπωσιάστηκαν από την ραγδαία επέλαση των Ταλιμπάν.
Δεν μπορούν πλέον τα ΜΜΕ να συγκαλύπτουν το γεγονός οτι για δεκαετίες οι λαοί στη Δύση παρέμεναν παραπληροφορημένοι για ένα διαρκές έγκλημα μια βαρβαρότητα της πολιτισμένης Δύσης.
Βρετανικό ΜΜΕ το μπι μπι σι σε πρόσφατο ρεπορτάζ αποκαλύπτει τις φρικαλεότητες του βρετανικού στρατού στο Αφγανισταν κατά την διάρκεια της κατοχής, επίσης σε άλλο πιο πρόσφατο ρεπορτάζ το μπι μπι σι αναφέρει οτι η Βρετανία υποσχέθηκε οτι θα δώσει βίζα στους Αφγανούς πρόσφυγες που συνεργάστηκαν με τις βρετανικές στρατιωτικές δυνάμεις κατοχής για να εγκατασταθούν στην Βρετανία, οι πρόσφυγες περισσότερο από ένα χρόνο περιμένουν την βίζα και ζούνε σε ξενοδοχεία στο Πακιστάν και δεν τους επιτρέπεται να εργαστούν και τα παιδιά τους να πάνε σχολείο. Η κυβέρνηση του Πακιστάν προειδοποίησε οτι θα αρχίσει τις απελάσεις για να εξαναγκάσει την κυβέρνηση της Βρετανίας να στείλει αεροπλάνα για να τους πάρει.
Επίσης αυστραλιανά ΜΜΕ σε ρεπορτάζ ανέφεραν οτι πολλοί στρατιώτες που υπηρέτησαν στις νατοικές δυνάμεις κατοχής στο Αφγανιστάν βρίσκονται σε φαρμακευτική αγωγή παίρνοντας αντικαταθλιπτικά και αρκετοί έχουν αυτοκτονικές τάσεις.

Τα τείχη
Η Δύση φτιάχνει τείχη για να αποκλείσει τους απελπισμένους πρόσφυγες. Τίποτα όμως δεν μπορεί να εμποδίσει έναν άνθρωπο σε απόγνωση.
Αυτό που χρειάζεται τώρα το Αφγανιστάν είναι ανθρωπιστική βοήθεια .
Η νέα αναδυόμενη παγκόσμια δύναμη χωρίς αμφιβολία θα σπεύσει να “βοηθήσει”το Αφγανιστάν.

 

YOU MAY ALSO LIKE