Καταστατικός χάρτης του ΟΗΕ και οικουμενικότητα

Καταστατικός χάρτης του ΟΗΕ και οικουμενικότητα

Ο καταστατικός χάρτης του ΟΗΕ λέει με σαφήνεια οτι η χρήση βίας ή η απειλή βίας είναι παράνομη εκτός από την περίπτωση που αποτελεί αυτοάμυνα απέναντι σε στρατιωτική επίθεση και εισβολή και σε αυτό θα πρέπει να συμφωνήσει το Συμβούλιο Ασφάλειας του ΟΗΕ,ο καταστατικός χάρτης του ΟΗΕ επίσης αναφέρει οτι το Συμβούλιο Ασφαλείας έχει δικαίωμα βέτο στην απειλή ή χρήση βίας.
Όλοι γνωρίζουμε οτι συνεχώς παραβιάζεται ο καταστατικός χάρτης του ΟΗΕ καθώς όλες οι επιθέσεις και εισβολές παρουσιάζονται από τους επιτιθέμενους ως αυτοάμυνα σε μελλοντικές ένοπλες επιθέσεις. Επίσης και για τις προσαρτήσεις χωρών που έχουν κάνει η Κίνα του Θιβέτ και η Ινδία του Κασμίρ δεν υπήρξε αντίδραση από την διεθνή κοινότητα.
Η καταγεγραμμένη ιστορία της ανθρωπότητας είναι ουσιαστικά η κυριαρχία, η κατάκτηση, ο πόλεμος, η υποταγή,η βία, είναι γραμμένη με αίμα.

” κάθε πολιτισμός τείνει προς την οικουμενικότητα” Γκαίτε
Ο Γκαίτε μέσα από την τέχνη συνειδητοποίησε την ικανότητα του ανθρώπου να ξεπερνάει τα κοινωνικά και ιστορικά σύνορα , να υπερνικά και να υπερβαίνει τις διαφορές γλώσσας, φυλής,πολιτισμού,την διαίρεση του κόσμου , συνειδητοποίησε την ενότητα στην πολυμορφία των πολιτισμών.
Είναι ουσιαστικά μια αντίδραση στον πολιτισμό του πολέμου και ένα όραμα για τον πολιτισμό της  Ειρήνης ,ένα πολιτισμό που συνεχώς απορρίπτει την λογική της βίας και επιζητά τον διάλογο που προλαμβάνει και ανιχνεύει τις αιτίες των συγκρούσεων και αποτρέπει την έκρηξη τους .
Είμαστε κλαδιά του ίδιου παγκόσμιου δέντρου ζούμε σε οικουμενικούς ρυθμούς με κοινές ρίζες.

YOU MAY ALSO LIKE