Γιατί γίνεται αυτός ο πόλεμος στην Ουκρανία;

Γιατί γίνεται αυτός ο πόλεμος στην Ουκρανία;

Η Ουκρανία ,όπως πρόσφατα και η Συρία , είναι τώρα το νέο πεδίο αντιπαράθεσης των μεγάλων στρατιωτικών ηγεμονευουσών δυνάμεων.
Η δε αναδυόμενη υπερδύναμη Κίνα παρακολουθεί την συνεχζόμενη σύγκρουση των δύο στρατιωτικών δυνάμεων που αναπτύσσουν συνεχώς το οπλοστάσιο τους,για να διατηρήσουν την θέση ισχύος τους και τις πηγές πλουτισμού τους , τα τεράστια κέρδη που αποκομίζουν οι μιλιταριστικές βιομηχανίες τους, την εξασφάλιση και διατήρηση των προνομίων τους,και το κυρίως προνόμιο τους να είναι οι κινητήριες δυνάμεις της ιστορίας της οικουμένης.
Έτσι γινόταν πάντα αυτή είναι η ιστορία της ανθρωπότητας για αυτό και η ύπαρξη στρατών θεωρείται κάτι φυσικό.
Ο πόλεμος της προπαγάνδας

Ο Τζον Λοκ υποστήριζε οτι ” στους ανθρώπους της καθημερινής εργασίας πρέπει να τους λέμε τι να πιστεύουν γιατί οι περισσότεροι δεν μπορούν να γνωρίζουν και κατά συνέπεια πρέπει να πιστεύουν”.
Είναι ακριβώς αυτό που κάνουν σήμερα τα μμε που αναπαράγουν την πολιτική προπαγάνδα δημιουργώντας συνεχή ανασφάλεια, φόβο,ανησυχία για επικείμενη καταστροφή.
Αυτοί οι μηχανισμοί ελέγχου της σκέψης της κοινής γνώμης στις Δημοκρατίες είναι πιο επεξεργασμένοι από αυτούς των ολοκληρωτικών καθεστώτων και αυτό συμβαίνει γιατί ο έλεγχος της σκέψης δεν επιβάλλεται με την βία και έτσι δημιουργείται η εντύπωση οτι δεν υπάρχει λογοκρισία και παραπληροφόρηση. Είναι μια χειραγώγηση σε καθεστώς ελευθερίας όπου οι άνθρωποι δεν έχουν επίγνωση οτι χειραγωγούνται.
Οι στρατιωτικές υπερδυνάμεις στην πραγματικότητα έχουν ανάγκη η μια την άλλη για να συνεχίσουν να υπάρχουν.
Από την παθολογία της επικείμενης καταστροφής στην οικουμενική ευημερία

Όλοι οι πολιτισμοί και οι κουλτούρες υπερβαίνουν το χώρο και τον χρόνο τους για να συμπεριλάβουν όλους τους ανθρώπους και αυτό είναι η οικουμενικότητα που δημιουργεί ευημερία για όλους γιατί ενώνει την ανθρωπότητα σε πνεύμα αλληλεγγύης και παγκόσμιας ταυτότητας.

YOU MAY ALSO LIKE