ευνουχισμός ζώων μια συνεχιζόμενη βαρβαρότητα

Αν θέσουμε το ερώτημα τι πλάσματα είναι τα ζώα θα πάρουμε πολλές διαφορετικές απαντήσεις όπως

1 τα ζώα δεν έχουν λογική δεν έχουν νοημοσύνη

2 τα ζώα δεν καταλαβαίνουν την διαφορά ανάμεσα στο καλό και το κακό

3 τα ζώα δεν αισθάνονται

4 τα ζώα δεν γνωρίζουν ότι πρόκειται να πεθάνουν

5 τα ζώα δεν έχουν ελεύθερη βούληση

6 τα ζώα δεν δημιουργούν πολιτισμό

Ο άνθρωπος κατασκευάζει με ευκολία θεωρίες και συντηρεί πεποιθήσεις για να δικαιολογήσει την υπεροχή του και την κυριαρχία του πάνω σε αυτόν τον πλανήτη. Αυτές οι θεωρίες και πεποιθήσεις είναι μια εγωκεντρική ωφελιμιστική υπολογιστική χρησιμοθηρική προσέγγιση του κόσμου.

Πολλές φορές ο άνθρωπος φτιάχνει βολικές δικαιολογίες για να κάνει άσχημα πράγματα και να απαλλαγεί από την ενοχή του, σε πλάσματα που βρίσκονται σε αδυναμία να αντισταθούν. Και εκεί αποτυγχάνει όταν δηλαδή κάνει κακή χρήση της δύναμης του σε πλάσματα που βρίσκονται στο έλεος του, στα ζώα.

Ο ευνουχισμός των ζώων είναι μια βάναυση παραβίαση της φύσης του ζώου, της αξιοπρέπειας του, μια παντελής έλλειψη σεβασμού στο δικαίωμα του να αναπαραχθεί.

Ο ευνουχισμός είναι μια κακοποιητική πράξη που καθιστά τα  ζώα έρμαια, αδύναμα υποχείρια κάτω από τον απόλυτο έλεγχο του ανθρώπου, η ενσυναίσθηση δηλαδή το να μπαίνουμε στη θέση του άλλου δεν αφορά μόνο στις σχέσεις με τους άλλους ανθρώπους αλλά και τη σχέση μας με τα ζώα και η έλλειψη της καθιστά τον άνθρωπο κοινωνικά και πλανητικά απροσάρμοστο.

Κάθε ζώο συμπεριφέρεται με τον τρόπο που όρισε η φύση για το είδος του, ο άνθρωπος δεν έχει δικαίωμα να επέμβει σε αυτή την διαδικασία.

Ο άνθρωπος που έχει μέσα του ακλόνητες βεβαιότητες για πράγματα που κάνει σε άλλα πλάσματα δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμη σε πόσο δύσκολη θέση είναι.

Και όπως έλεγε ο Σπινόζα από την σκοπιά της αιωνιότητας είμαστε μια μικρή κουκίδα, αστρόσκονη ανάμεσα σε άλλες αστρόσκονες μέσα σε ένα αχανές σκοτεινό σύμπαν .Αυτό απλά σημαίνει ότι εμείς οι άνθρωποι δεν έχουμε το δικαίωμα και ούτε είμαστε σε θέση να κρίνουμε και να αποφασίζουμε για την ζωή των ζώων, ούτε είμαστε καλύτεροι από αυτά, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μαθαίνουμε από αυτά , να τα ευγνωμονούμε και να τα θαυμάζουμε.

YOU MAY ALSO LIKE

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *