Η ομοφυλοφιλία στα ζώα

Η ομοφυλοφιλία στα ζώα
Το 2023 μια ομάδα ερευνητών του πανεπιστημίου της Γρανάδα στην Ισπανία μελέτησαν την ομοφυλόφιλη συμπεριφορά ζώων σε αιχμαλωσία και ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον και παρατήρησαν χαρακτηριστικές εκφράσεις τους όπως το ζευγάρωμα, την γαμήλια επίδειξη, την επαφή των γεννητικών οργάνων.
Η ύπαρξη ομοφυλόφιλης έκφρασης στα θηλαστικά έχει παρατηρηθεί σε 251 είδη επίσης και στα πουλιά , στα ερπετά, και τα έντομα.
Πιθανόν τα θηλαστικά που έζησαν πριν 70 εκατομμύρια χρόνια να μην παρουσίαζαν ομοφυλόφιλη συμπεριφορά, στατιστικά παρουσιάζεται αρκετά πρόσφατα αυτή η συμπεριφορά, ερευνητές υποστηρίζουν οτι η ομοφυλόφιλη συμπεριφορά δεν είναι εμφανής στα απολιθώματα και οτι οι συμπεριφορές των ζώων δεν μπορούν όλες να εξηγηθούν. Ίσως η ομοφυλόφιλη συμπεριφορά τους να τα βοηθά στην διατήρηση καλών σχέσεων μεταξύ τους και ίσως να επιτρέπει την μείωση των επιθετικών συμπεριφορών και συγκρούσεων.
Η ομοφυλόφιλη συμπεριφορά των ζώων δεν είναι κάτι παράδοξο, έχει ένα εξελικτικό ενδιαφέρον.
Ο ι συμπεριφορές των ζώων ευνοούνται από την φυσική επιλογή αλλά αυτό δεν δεν σημαίνει οτι πρέπει να εξηγούμε όλες τις συμπεριφορές του μέσω αυτού του πρίσματος.
Η συζήτηση για την ομοφυλόφιλη συμπεριφορά των ζώων παραμένει ανοιχτή.

YOU MAY ALSO LIKE