Ρίζες και βλαστοί

« Οι ρίζες βρίσκονται κάτω από το έδαφος και φτιάχνουν γερά θεμέλια. Οι βλαστοί όταν ξεφυτρώνουν φαίνονται πολύ αδύναμοι. Ωστόσο στην προσπάθεια τους να βρουν το φως μπορούν να σπάσουν ακόμα και πέτρινους τοίχους. Φανταστείτε πως οι πέτρινοι τοίχοι είναι όλα τα προβλήματα που έχουμε δημιουργήσει στον πλανήτη μας. Χιλιάδες ρίζες και βλαστοί, χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο μπορούν να σπάσουν αυτούς τους τοίχους. Εμείς ΜΠΟΡΟΥΜΕ να κάνουμε την διαφορά».  Jane Goodall

Η Jane Goodall ήρθε και μίλησε στην Αθήνα, ίσως οι περισσότεροι να την γνωρίζετε από την δράση της για την διάσωση των χιμπατζήδων και των βιοτόπων τους στην Αφρική.  Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει διεθνή δράση ιδρύοντας την οργάνωση Roots and Shoots σε 100 χώρες και στην Ελλάδα.

Είχε ενδιαφέρον η ομιλία της στην Αθήνα, από μικρή είχε ένα όνειρο, να ζήσει με τα ζώα στην Αφρική, όλοι την απέτρεπαν, μόνο η μητέρα της την ενθάρρυνε λέγοντας της « μην εγκαταλείψεις ποτέ το όνειρό σου». Τελειώνοντας την σχολική της εκπαίδευση η ζωή της έστειλε την ευκαιρία να πάει στην Αφρική, σε μια περιοχή όπου οι κοινωνίες των χιμπατζήδων κινδύνευαν με εξαφάνιση.

Το μικρό κοριτσάκι από την Αμερική όχι μόνο κατάφερε να πραγματοποιήσει το όνειρο της αλλά σήμερα εμπνέει όλους η αφοσίωση της, το πείσμα της, η αποφασιστικότητα της, η προσφορά της, η άοκνη δράση της.

Η Jane Goodall μας υπενθυμίζει ότι είμαστε εδώ για να συμπράξουμε, να προσθέσουμε στο μεγαλείο της Φύσης.

YOU MAY ALSO LIKE

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *