Εμβολιασμοί

 

εμβολιαμοι

Οι Ευρωβουλευτές ζητούν την ενίσχυση της διαφάνειας των διαδικασιών αξιολόγησης των εμβολίων και των ανοσοενισχυτικών τους καθώς και την χρηματοδότηση ανεξάρτητων ερευνητικών προγραμμάτων σχετικά με τις πιθανές παρενέργειες τους για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στον εμβολιασμό.

Επίσης ζητούν την άρση της εμπιστευτικότητας όσον αφορά τις διαβουλεύσεις της επιτροπής αξιολόγησης του Ευρωπαικού Οργανισμού Φαρμάκων και προτείνουν να δημοσιοποιούνται τα επιστημονικά και κλινικά δεδομένα στα οποία στηρίζονται τα πορίσματα της επιτροπής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία την περίοδο 2008- 2015 σημειώθηκαν στην Ευρώπη 215.000 χιλιάδες κρούσματα νόσων που προλαμβάνονται με τον εμβολιασμό, εξαιρουμένης της γρίπης. Σύμφωνα με το Ευρωπαικό κέντρο Ελέγχου Ασθενειών αναφέρθηκαν  κρούσματα Ιλαράς στην Ρουμανία(5.224). στην Ιταλία(4.978) στην Ελλάδα(1398) και στην Γερμανία(906).

Οι ευρωβουλευτές υποστηρίζουν ότι χρειάζεται να ξεκινήσει ένας επιστημονικός διάλογος με την κοινωνία των πολιτών.

Εμβόλια και κοινωνική συνείδηση

Η κοινωνία τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να αμφισβητεί τον επιβαλλόμενο εμβολιασμό των παιδιών.

Το ανοσοποιητικό σύστημα μας προστατεύει από εξωτερικές επιδράσεις και είναι μέρος του ανοσοποιητικού συστήματος της κοινωνίας μέσα στην οποία ζούμε.

Είναι αποκαλυπτικό αυτό που συνέβη στην Αμερική το 1930 και το 1940. Είναι γνωστό ότι το 1929 συνέβη το μεγάλο κραχ το οποίο οι Αμερικάνοι βίωσαν ως μεγάλη οικονομική καταστροφή. Πολλοί άνθρωποι είπαν ότι αυτό το κραχ τους σακάτεψε. Ακριβώς εκείνη την περίοδο ξέσπασε η επιδημία της πολιομυελίτιδας. Δεν ήταν τυχαίο. Το 1950 έγινε η ανακάλυψη του εμβολίου και άρχισε η οικονομική ανάκαμψη, η οικονομία της χώρας « στάθηκε στα πόδια της».

Η έρευνα για τα κρούσματα της Ιλαράς στην Ευρώπη δεν αναφέρει σε ποιες πληθυσμιακές ομάδες εμφανίστηκαν, γιατί είναι γνωστό ότι εκεί που η ποιότητα της ζωής είναι πολύ χαμηλή οι άνθρωποι είναι ευάλωτοι.

Οι επιδημίες που συνδέονται με τις κοινωνικές κρίσεις μας καλούν να μετακινηθούμε ως κοινωνία σε άλλο τρόπο σκέψης και ζωής.

 

 

 

 

 

 

YOU MAY ALSO LIKE

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *