Τεχνολογικός ολοκληρωτισμός, η ρομποτοποίηση του ανθρώπου

Τεχνολογικός ολοκληρωτισμός, η ρομποτοποίηση του ανθρώπου

Κάποτε γινόταν μόνο τηλεφωνική παρακολούθηση, σήμερα με τους υπολογιστές το κράτος μπορεί να κάνει μαζική παρακολούθηση όλου του πληθυσμού, με αφορμή τις τρομοκρατικές επιθέσεις κάποια κράτη νομιμοποίησαν τη μαζική παρακολούθηση και το ερώτημα που προκύπτει είναι νόμιμοαυτό καθώς βάζει τέλος στην ιδιωτική ζωή;και επισης όταν αυτό γινεται και από τι ιδιωτικές εταιρείες που συλλέγουν στοιχεία των προσωπικών μας δεδομένωντα οποία εμπορευματοποιούν κατευθύνοντας την καταναλωτική μας συμπεριφορά και τις επιλογές μας.
Το Ευρωπαικό κοινοβούλιο με τον γενικό κανονισμό της ιδιωτικής επαγγελματικής και δημόσιας ζωής ορίζει οτι τα άτομα πρέπει να έχουντονέλεγχο των προσωπικών τους δεδομένων.
Έχει ανοίξει μία συζητηση για την δυνατότητα τη ανθρώπινης επαύξησης όπως την αποκαλούν δηλαδή την επαύξηση του εαυτούμας μέσω μιας σταθερής σύνδεσης του εγκεφάλου μας με έναν υπολογιστή για να ενισχυθεί το μυαλόμας.
Ένας επιστήμονας των υπολογιστών προβλέπει ουι το 2030 θα μπορούμε να δημιουργήσουμε αντίγραφα του εγκεφάλου μας σε έναν υπολογιστή και επίσης οτι το 2035 ο άνθρωπος θα είναι μια βιολογική και ταυτόχρονα μια μη βιολογική υβριδική νοημοσύνη.

Πειράματα σε ανθρώπους
Τοποθετήθηκε σε μια γυναίκα που είχε ένα πρόβλημα υγείας ένα τσιπ στον εγκέφαλο της και το οποίο όπως η ίδια ισχυρίστηκε άλλαξε τη ζωή της καθώς ταυτίστηκε απόλυτα με αυτό και απέκτησε έναν καινούργιο εαυτό. Μετά από δύο χρόνια οι ερευνητές της αφαίρεσαν το τσιπ παρά τις διαφωνίες της.
Η αφαίρεση του τσιπ έγινε προφανώς γιατί οι ερευνητές φοβήθηκαν γιατί προκύπτει άμεσα θέμα με την ηθική της επιστήμης και την παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων καθώς η γυναίκα αυτή υποστήριξε οτι είχε γίνει άλλος άνθρωποςκαι ο παλιός της εαυτός δεν υπήρχε. Επίσης μια άλλη γυναίκα που είχε βάλει εγκεφαλικό τσιπ και της αφαιρέθηκε είπε οτι θα έκανε τα πάντα για να μην της αφαιρεθεί και οτι υης λείπει το τσιπ και οτι έχασε κάτι πολύτιμο και αγαπημένο και τίποτα δεν θα μπορέσει να το αντικαταστήσει.

Το ανθρώπινο δυναμικό μας

Δεν έχουμε ακόμη κατανοήσει το τεράστιο δυναμικό των δυνατοτήτων του εγκεφάλου μας.
Ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει ικανότητες πολύ μεγαλύτερες από αυτές που έχουμε χρησιμοποιήσει και τεράστια δημιουργικότητα και φαντασία.
Αυτή η τεχνολογία των τσιπ που σχεδιάστηκε για να ελέγχει τις νευρολογικές λειτουργίες του εγκεφάλου μας μπορεί να τις αποδυναμώσει με αποτέλεσμα να ελέγχει πλήρως το νου μας.
Δεν έχουμε ανάγκη αυτή την τεχνολογία που μηχανοποιεί την ανθρώπινη ζωή, το σημαντικό είναι να βιώσουμε με πληρότητα την ζωή μας και να ζήσουμε μια ευτυχισμένη ζωή.

YOU MAY ALSO LIKE