Η σύνδεση εγκεφάλου και εντέρου

Η σύνδεση εγκεφάλου και εντέρου

Μέσα στο σώμα μας κατοικούν μικρόβια,το 90% των κυττάρων του σώματος μας είναι μικρόβια,το σώμα μας περιέχει περίπου 23.000 γονίδια και περισσότερο από ένα εκατομμύριο βακτήρια,που είναι φιλικά μικρόβια που ζουν στο έντερο μας και χρησιμεύουν γιατην πέψη των φαγητών , επίσης υπάρχουν στο δέρμα μας , στο στόμαμας και σε άλλα μέρη του σώματος μας.
Έρευνεςηδη απο τον 19ο αιώνα αποκάλυψαν οτι τα ντερικά βακτήρια συνδέονται με τον εγκέφαλο . Σύγχρονες έρευνες αποκάλυψαν οτι ταβακτήρια του εντέρου παράγουν νευροενεργές ενώσεις που αλληλεπιδρούν μετα εγκεφαλικά κύτταρα, δηλαδή ένα βακτήριο του εντέρου μας μπορείνα επηρεάσει την διάθεση μας , την ψυχική μα κατάσταση.
Κάθε άνθρωπος έχει τους δικούς του μικρο οργανισμούς και βακτήρια αφού έχει διαφορετικές διατροφικές συνήθειες.
Η ποικιλία των μικροοργανισμών και των βακτηρίων είναι εξαιρετικά σημαντική για την υγεία μας.
Μία έρευνα το 2014 του πανεπιστημίου του Στάνφορντ επισήμανε οτι η υπερ κατανάλωση αντιβιωτικών και ο αγχωτικός τρόπος ζωής καταστρέφουν τα εντερικά βακτήρια. Τα συναισθήματα μας μπορούν να προκαλέσουν μείωση των μικροοργανισμών και των βακτηρίων και καθώς τα βακτήρια του εντέρου επηρεάζουν την λειτουργία του εγκεφάλου μπορούν να τροποποίησουν τα συναισθήματα μας.
Η θλίψη έχει συσχετιστεί με το ευερέθιστο έντερο.
Η εξέλιξη μας ως ανθρώπινο είδος συνδέεται άμεσαμε τα βακτήρια , το DNA μας αφηγείται την ιστορία της ζωή μας πάνω στη Γη.
Τα μιτοχόνδρια που μας παρέχουν ενέργεια είναι βακτηριακά κύτταρα.
Το σώμα μας βρίσκεται σε μια κατάσταση συνεχούς αναθεώρησης ανάλογα με τον τρόπο που επιλέγουμε να ζούμε την ζωή μας.

YOU MAY ALSO LIKE