Αυτοθεραπεία και εγκέφαλος


Είναι ευλογία το ότι μπορούμε να κάνουμε συνειδητές επιλογές στη ζωή μας, όπως για παράδειγμα να διατηρήσουμε την φιλομάθεια μας, την δημιουργικότητα  μας, την αισιοδοξία μας. Αυτές οι αποφάσεις ενισχύουν την υγεία του εγκεφάλου μας και λειτουργούν ακόμη και θεραπευτικά.

Μία ασθενής μνήμη μπορεί να γίνει πάλι ισχυρή όταν κάποιος αυτοεκπαιδευτεί  να κάνει θετικές σκέψεις και να επαναφέρει στη ζωή του τον ενθουσιασμό για τη ζωή. Γιατί απλά εμείς είμαστε το αφεντικό του εγκεφάλου μας , ο νους μας είναι εκείνος που δίνει τις εντολές και οδηγίες στον εγκέφαλο μας και αυτό σημαίνει ότι δεν δεχόμαστε παθητικά ότι μας συμβαίνει στη ζωή μας. Εμείς επιλέγουμε τι θα δεχτούμε και τι θα απορρίψουμε , κάθε σκέψη είναι και μια οδηγία προς τον εγκέφαλο μας,  εμείς διαμορφώνουμε την πραγματικότητα μας.

Ο εγκέφαλος μας συνεχώς προσαρμόζεται σε αυτό που εμείς θέλουμε στη ζωή μας.

Αυτοθεραπεία και εγκέφαλος

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον εγκέφαλο μας αυτοθεραπευτικά;  ΝΑΙ

Το σώμα μας φανερώνει την προσωπική μας ιστορία. Ο νευρολόγος Ρ. Ντίπακ είπε « αν θέλεις να μάθεις πως θα είναι το σώμα σου στο μέλλον παρατήρησε τις σκέψεις σου σήμερα».

Το σώμα μας και το πνεύμα μας συνεργάζονται, είναι στενοί σύμμαχοι. Η προσωπική μας βιογραφία είναι η προσωπική μας  βιολογία γιατί όλες οι εμπειρίες που έχουμε ζήσει στην ζωή μας καταγράφονται στο σώμα μας, στα κύτταρα μας.

Όταν λοιπόν ο νους μας ( οι σκέψεις μας) χωρίς φόβο, απελπισία και αμφιβολίες πιστέψει ότι μπορεί να λειτουργήσει οτιδήποτε θεραπευτικά για το σώμα τότε στέλνει στον εγκέφαλο μήνυμα που ενεργοποιεί το θεραπευτικό του σύστημα.

YOU MAY ALSO LIKE

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *