« δεν θα με νικήσεις ποτέ» είπε η υγεία στην αρρώστια

 

Δύο ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από την  1η έκθεση ΑΝΘΕΟ για χορτοφάγους και  vegan

Ο γιατρός Αναστάσιος Τσίπηρας αναφέρθηκε στις αρχαίες θεραπευτικές παραδόσεις και την θεραπευτική δύναμη που έχουμε όλοι μέσα μας. Υποστήριξε ότι η υγεία δεν αφορά μόνο τους γιατρούς αλλά όλους μας. Ολοι είμαστε ενέργεια και έχουμε την δυνατότητα να αφυπνίσουμε το θεραπευτικό δυναμικό μέσα μας. Οι σκέψεις μας παράγουν κύματα ενέργειας και δονήσεις που επηρεάζουν το σώμα μας και μπορούν να το θεραπεύσουν.

Οι νέες αυτές θεραπευτικές προσεγγίσεις που έχουν τις ρίζες τους στην αρχαία παράδοση  είναι μια σύγχρονη πολιτισμική επανάσταση που η σύγχρονη συμβατική ιατρική θέλει ακόμη να αγνοεί και εχει βάλει παρωπίδες. Η θεραπεία αυτή απελευθερώνει  το μπλοκάρισμα της ενέργειας στο σώμα μας. Αλλάζει τις αρνητικές πεποιθήσεις, επιλύει τις εσωτερικές συγκρούσεις και βοηθάει την ενέργεια να ρέει καλύτερα . ελεύθερα και θεραπευτικά.

 

Η εισηγήτρια  Νίνα Καλούτσα αναφέρθηκε στο θέμα του λεξιλογίου και πως  η χρήση του διαμορφώνει την εμπειρία της ζωής μας. Υποστήριξε ότι η φωνή μας και αυτά που λέμε , το λεξιλόγιο μας δηλαδή, θρέφει  εμάς και τους άλλους. Αυτά που λέμε είναι μόνο το 7% της επικοινωνίας, το 38% είναι ο τρόπος που τα λέμε και το υπόλοιπο είναι η γλώσσα του σώματος. Συνήθεις λέξεις που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι είναι – δεν μπορώ, δύσκολο, θα δούμε, έλεος, θυσιάστηκα, σπάει το κεφάλι μου, μην είσαι χαζός, μαλάκα, δεν υπάρχει, τι να κάνει κανείς, μεπρηξε,  πρόσεχε, προσπαθώ, απέτυχα, το μισώ εκείνο………..

Η εισηγήτρια τόνισε ότι αν θέλουμε να αλλάξουμε την ζωή μας θα πρέπει να αλλάξουμε το λεξιλόγιο μας , να το διευρύνουμε και να επιλέγουμε συνειδητά τις λέξεις που χρησιμοποιούμε. Ουσιαστικά το λεξιλόγιο μας περιγράφει τη ζωή μας , τα συναισθήματα μας, η βελτίωση  του βελτιώνει την ποιότητα της ζωής μας. Το φτωχό λεξιλόγιο σημαίνει φτωχή εμπειρία ζωής.  Αντί να λέμε απέτυχα μπορούμε να πούμε έμαθα, είχα μια πρόκληση, αντί να λέμε είμαι άρρωστος να λέμε αναρρώνω, αντί να πούμε με απέρριψαν να πούμε διδάχθηκα κάτι, αντι να λέμε είμαι μόνος να λέμε είμαι διαθέσιμος……………………….

 

 

 

YOU MAY ALSO LIKE

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *