Αλλάζοντας πεποιθήσεις, η μεγάλη απόδραση

              ” όταν πήγαινα σχολείο, με ρώτησαν τι ήθελα να γίνω όταν μεγαλώσω. Έγραψα εθτυχισμένος. Μου είπαν οτι δεν είχα καταλάβει την εργασία.Τους είπα οτι δεν έχουν καταλάβει τη ζωή” Τζον Λένον

                

                 

                                                 

Όσο χάλια και μπερδεμένα κι αν νομίζετε ότι είναι η ζωή σας, όσο μαντάρα κι αν πιστεύετε ότι τα έχετε κάνει, όσο κι αν τα έχετε θαλασσώσει στις σχέσεις σας, η ζωή πάντα θα σας περιμένει με ανοιχτές αγκάλες  γιατί είναι ερωτευμένη μαζί σας, όλα μπορούν να αλλάξουν σε ένα λεπτό χαχαχα, το πολύ σε πέντε λεπτά.

Είσαστε έτοιμοι για την μεγάλη ανατροπή;

-Αν έχει πολύ μεγάλη σημασία τι σκέφτονται οι άλλοι για εσάς, τότε ξεκινήστε από σήμερα να χαμογελάτε συνεχώς γιατί αυτό που έχει σημασία είναι τι σκέφτεστε εσείς

-Αν συνεχίζετε να πιστεύετε ότι η ζωή είναι γεμάτη από δυσκολίες, αναποδιές, κακουχίες, σκοτούρες, βάσανα με μικρά διαλείμματα χαράς τότε απέχετε πολύ από την πραγματικότητα γιατί η ζωή έχει ανεξάντλητες δυνατότητες , άφθονη αγάπη και χαρά.

-Αν λέτε συχνά «δεν στα έλεγα εγώ ότι θα στραβώσει η κατάσταση είναι καιρός να αρχίσετε να λέτε « τι καλό μπορεί να προκύψει από αυτό;»

-Αν συνηθίζετε να λέτε « τι να κάνω αυτή είναι η κατάσταση δεν μπορώ να την αλλάξω, πείτε αυτή τη φορά « δεν είμαι θύμα, εγώ δημιουργώ τη ζωή μου».

-Αν συνηθίζετε να συζητάτε με τους φίλους σας τους γνωστούς σας τους γείτονες σας όλα τα αρνητικά γεγονότα της καθημερινότητας, ξεκινήστε να συζητάτε περισσότερο για τα θετικά.

-Αν συνηθίζετε να πιστεύετε ότι η ευτυχία θα έρθει όταν πραγματοποιηθούν όλα σας τα όνειρα είσαστε σε λάθος μονοπάτι γιατί η ευτυχία δεν έρχεται ποτέ από εξωτερικά γεγονότα αλλά δημιουργείται μέσα μας.

Η εκπαίδευση που έχουμε λάβει είναι να ανησυχούμε, να φοβόμαστε ,να νιώθουμε δυστυχισμένοι, μας είναι πιο φυσικό να σκεφτόμαστε αρνητικά παρά θετικά, να ψάχνουμε για προβλήματα για ελαττώματα και να φοβόμαστε να αλλάξουμε. Ξεκολλώντας από την παλιά συνήθεια να αναλύουμε, να μελετάμε  κάθε λεπτομέρεια, να φανταζόμαστε συνέπειες για κάθε πρόβλημα γεμίζοντας έτσι με αρνητικά συναισθήματα, αποφασίζουμε να απομακρύνουμε αυτά τα εμπόδια από τη ζωή μας.

Η φυσική μας κατάσταση είναι η ευημερία, η χαρά. Όλα μπορούν να αντιστραφούν . Μπορούμε να κάνουμε αυτό που πιστεύουμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε. Η ζωή είναι μια συναρπαστική περιπέτεια, όποιες και αν είναι οι περιστάσεις επιλέξτε να είσαστε ευτυχισμένοι.

Αντίσταση στις παλιές πεποιθήσεις    

Η επιστημονική προσέγγιση

Οι νευροβιολόγοι υποστηρίζουν ότι ο εγκέφαλος μας έχει τη ικανότητα να μας προσφέρει σε αφθονία ότι του ζητήσουμε.

Ο εγκέφαλος μας επικοινωνεί με το υπόλοιπο σώμα μας. Όταν κάνουμε μια σκέψη ο εγκέφαλος στέλνει το μήνυμα στην καρδιά, αν το μήνυμα είναι χαρούμενο η καρδιά χαλαρώνει, αν το μήνυμα είναι απαισιόδοξο η καρδιά θα αρχίσει να κτυπά γρήγορα.

Κάθε φορά που επιλέγουμε να αντιστεκόμαστε στις παλιές μας συνήθειες και πεποιθήσεις τότε όπως λένε οι νευροβιολόγοι σχηματίζονται νέοι νευρωνικοί δρόμοι στον εγκέφαλο μας , γεννιούνται νέα νευρικά κύτταρα που αναχαιτίζουν τα αρνητικά συναισθήματα που προκαλούνται στην αμυγδαλή ( τμήμα του εγκεφάλου όπου αποθηκεύονται οι συναισθηματικές αναμνήσεις) και ο εγκέφαλος μας αναπλάθεται.

Η επιλογή ευτυχισμένων σκέψεων και η καθημερινή αυτοεκπαίδευση μας  δημιουργεί νέες νευρωνικές διαδρομές  και ακυρώνει παλιές αντιδράσεις. Δημιουργούμε έτσι μια νέα συνήθεια , της χαράς, της ευτυχίας, της ευγνωμοσύνης, της αφθονίας και κανείς δεν μπορεί να μας τα αφαιρέσει.

Το μυστικό     

Θα σας πω ένα μυστικό, βρισκόμαστε εδώ για να είμαστε ευτυχισμένοι, να κάνουμε πράγματα που μας αρέσουν και να απολαμβάνουμε τη ζωή. Οι σκέψεις είναι το μόνο εμπόδιο για την ευτυχία μας. Ας φροντίσουμε σε ότι κάνουμε να υπάρχει και διασκέδαση.

YOU MAY ALSO LIKE

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *