Αρχική ΑυτογνωσίαΠόνος χαρούμενοι χωρίς λόγο

χαρούμενοι χωρίς λόγο

από Μαργαρίτα Σπηλιοπούλου

 

Έρχονται πολλές ευκαιρίες καθημερινά στη ζωή μας για να μας βοηθήσουν να αρχίσουμε να βλέπουμε τη ζωή διαφορετικά. Όταν ζοριζόμαστε είναι και η κατάλληλη στιγμή. Αυτό που δεν μπορούμε είναι να ξεφορτωθούμε τις σκέψεις που έρχονται συνεχώς  και που μας ρίχνουν, έχουμε εκπαιδευτεί να περιμένουμε αρνητικές εξελίξεις, οι περισσότερες σκέψεις μας είναι ασήμαντες, τις κάνουμε σημαντικές όταν  τους δίνουμε προσοχή, οι σκέψεις διαλύονται όταν αποσύρουμε την προσοχή μας. Αυτό όμως που μπορούμε να κάνουμε είναι να μην προσπαθούμε να τις σταματήσουμε να τις ελέγξουμε αλλά να τις αφήσουμε να έρχονται και να φεύγουν συνεχώς.

Αυτό που βρίσκεται στον έλεγχο μας είναι να συμπεριφερόμαστε με χαρά, να συνεχίζουμε τις δραστηριότητες μας χαμογελώντας, να συμπεριφερόμαστε σαν να είμαστε χαρούμενοι. Αυτή η διαφορετική στάση δεν αφήνει τις αγχώδεις σκέψεις να γίνουν το ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ της ζωής μας.

Και αυτή είναι μια πράξη φροντίδας και καλοσύνης για τον εαυτό μας που μας βοηθάει να συνδεθούμε με τη χαρά, γιατί η αγάπη για τη ζωή βιώνεται μέσα στις σχέσεις που δημιουργούμε με τους άλλους ανθρώπους, από τις απλές καθημερινές συναλλαγές μας μέχρι τις συντροφικές , όλοι μαζί παράγουμε χαρά, ας το γλεντήσουμε, γι’αυτό το γλέντι είμαστε προορισμένοι.

 

 

 

0 σχόλιο
0

Related Articles

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για βελτιωμένη εμπειρία πλοήγησης. Υποθέτουμε πως δεν έχετε κάποιο πρόβλημα. Παρόλα αυτά μπορείτε να αρνηθείτε οποιαδήποτε στιγμή. Αποδοχή Περισσότερα