Αρχική ΑυτογνωσίαΑσθένεια Το απαρτχάιντ της υστερίας

Το απαρτχάιντ της υστερίας

από Μαργαρίτα Σπηλιοπούλου

Το απαρτχάιντ της υστερίας

Πρόσφατα τα λεγόμενα μέσα μαζικής « ενημέρωσης» πέρα από την υστερία και τον πανικό για τον περιβόητο ιο, δημιούργησαν και την « είδηση» για επέλαση των Αθηναίων στην Πελοπόννησο.

Κάποιοι αυτή την είδηση την ένιωσαν ως απειλή, είναι αυτοί που δεν έχουν κατανοήσει ότι όλοι ανήκουμε σε μια κοινωνία και μοιραζόμαστε αυτή τη στιγμή μια κοινή περιπέτεια, που σημαίνει ότι η έκτακτη αυτή κατάσταση ξεφεύγει από τα στενά όρια του εγώ μας και του μικρόνου εγωισμού, ότι η αποδοχή και η αλληλεγγύη θα μας βοηθήσει όλους να περάσουμε αλώβητοι μέσα από αυτή την δοκιμασία.

Δεν είναι ο άλλος η απειλή, είναι η υστερία, η μικροψυχία, η μικροπρέπεια, η τσιγκουνιά, η ευτέλεια.

Η αλληλεγγύη και η γενναιοδωρία δεν μας εξυψώνει μόνο απέναντι στους άλλους αλλά και προς τον εαυτό μας γιατί μας κάνει να υπερβούμε τον ατομικισμό μας.

Το πρόσφατο περιστατικό στο Ναύπλιο όπου Αθηναίοι αντιμετωπίστηκαν ως επικίνδυνοι και ανεπιθύμητοι εισβολείς είναι σύμπτωμα μιας  κοινωνίας που είναι ανοιχτή φιλόξενη και γενναιόδωρη επιλεκτικά, βολεμένη στη μικρή τακτοποιημένη περιχαρακωμένη επικράτεια της δημιουργώντας το απαρτχάιντ της υστερίας της.

0 σχόλιο
0

Related Articles

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για βελτιωμένη εμπειρία πλοήγησης. Υποθέτουμε πως δεν έχετε κάποιο πρόβλημα. Παρόλα αυτά μπορείτε να αρνηθείτε οποιαδήποτε στιγμή. Αποδοχή Περισσότερα