Αρχική ΑυτογνωσίαΑφθονία Ταξιδιώτες του χρόνου

Ταξιδιώτες του χρόνου

από Μαργαρίτα Σπηλιοπούλου

 

Ολόκληρος ο κόσμος, το σύμπαν που μας περιβάλλει είναι ένα θαύμα, ζούμε σ’ένα κόσμο που βρίθει από θαύματα.

Εμείς οι άνθρωποι είμαστε ένα συμπαντικό θαύμα, κάθε κύτταρο του σώματος μας δημιουργήθηκε πριν από δισεκατομμύρια χρόνια όταν ένας μακρινός αστέρας εξεράγει και πλημμύρισε τον κόσμο με τις στάχτες του. Κάθε κύτταρο έχει την ικανότητα να προσαρμόζεται στις εμπειρίες της ζωής μας, να ανταποκρίνεται στις επιλογές μας, να συνεργάζεται με κάθε άλλο κύτταρο του σώματος μας και αυτός είναι ο λόγος που συνεχίζουμε ως είδος να βρισκόμαστε ακόμη εδώ.

Αυτόν τον θαυμαστό κόσμο ο άνθρωπος προσπαθεί να κατανοήσει εδώ και χιλιάδες χρόνια.

 

Τι είναι ο χρόνος;

 

« Ο χρόνος είναι ο τρόπος με τον οποίο η φύση εμποδίζει να συμβούν τα πάντα την ίδια

στιγμή» Τ. Ουίλερ

Ο Αινστάιν ο φυσικός και φιλόσοφος μας άφησε μια σπουδαία κληρονομιά, άνοιξε δρόμο επιστημονικό και διάλογο φιλοσοφικό που συνεχώς μεταβάλλει τον τρόπο σκέψης μας.

 

Πολλοί φιλόσοφοι υποστηρίζουν ότι ο χρόνος είναι μια ψευδαίσθηση.

Οι φυσικοί υποστηρίζουν ότι όπως ο χώρος έτσι και ο χρόνος απλά υπάρχει, απλά είναι, εμείς έχουμε το συναίσθημα ότι ρέει ο χρόνος. Η θεωρία της φυσικής ότι η βαρύτητα επιβραδύνει τον χρόνο και η οποία σήμερα συνεχώς επιβεβαιώνεται σε επιστημονικά  εργαστήρια ίσως στο μέλλον να αντικατασταθεί από μια καλύτερη θεωρία.

Αυτή η αναζήτηση για την βαθύτερη κατανόηση του χρόνου είναι μια ανθρώπινη συναρπαστική περιπέτεια.

Όποια και αν είναι η εξήγηση για τον χρόνο είτε θεολογική είτε φιλοσοφική είτε επιστημονική, όλες είναι απαραίτητες, καμία δεν μπορεί να μειώσει το κύρος της άλλης.

Το σύμπαν χορεύει

Και εμείς συμμετέχουμε σε αυτόν τον κοσμικό χορό. Ο χορός, οι κινήσεις, ο ρυθμός, η αρμονία εκφράζουν με τον πιο γλαφυρό τρόπο την συνεχή αναγέννηση, αναδημιουργία  και εξέλιξη στη φύση και την καθημερινή ζωή μας. Η δημιουργικότητα είναι η φυσική μας κατάσταση.

Συνταξιδιώτες μου η νέα χρονιά να φέρει δημιουργικές εμπνεύσεις σε όλους.

0 σχόλιο
0

Related Articles

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για βελτιωμένη εμπειρία πλοήγησης. Υποθέτουμε πως δεν έχετε κάποιο πρόβλημα. Παρόλα αυτά μπορείτε να αρνηθείτε οποιαδήποτε στιγμή. Αποδοχή Περισσότερα