Αρχική ΚοινωνίαΑνάπτυξη Μια ιδιοφυία στην Αθήνα

Μια ιδιοφυία στην Αθήνα

από Μαργαρίτα Σπηλιοπούλου

 

Το Μουσείο Κοτσανά (Πινδάρου 6 και Ακαδημίας στην Αθήνα) φιλοξενεί μέχρι 18 Μαρτίου τον μεγάλο εφευρέτη του 20ου αιώνα τον Νίκολα Τέσλα, με εκθέματα που ήρθαν από το Βελιγράδι τα οποία μας βοηθούν να κατανοήσουμε τα επιτεύγματα του λαμπρού αυτόυ μυαλού.

Όπως όλες οι ιδιοφυίες ο Τέσλα αμφισβητήθηκε από τους καθηγητές του, συνέχισε όμως με επιμονή και ακάματα την έρευνα του και καταξιώθηκε θριαμβευτικά το 1893 στην παγκόσμια έκθεση του Σικάγο όπου για πρώτη φορά παρείχε εναλλασσόμενο ρεύμα με τις 12 γεννήτριες του σε όλα τα περίπτερα της έκθεσης.

Αγωνίστηκε για την διάδοση του εναλλασσόμενου ρεύματος και της παροχής ηλεκτρισμού σε μεγάλες αποστάσεις χωρίς προσωπικό οικονομικό όφελος.

Υπήρξε εφευρέτης του ραδιοφώνου, του ραντάρ, της ασύρματης τεχνολογίας, πάντα τον ενδιέφερε οι εφευρέσεις του να μην έχουν καταστροφικές συνέπειες αλλά κοινωνικό όφελος.

Το δημιουργικό πνεύμα του Τέσλα μέσα από πολύχρονη έρευνα άνοιξε δρόμους, άλλαξε την ζωή μας, κάθε φορά που χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο και επικοινωνούμε με την άλλη άκρη της Γης να θυμόμαστε ότι το οφείλουμε στον Τέσλα.

0 σχόλιο
0

Related Articles

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για βελτιωμένη εμπειρία πλοήγησης. Υποθέτουμε πως δεν έχετε κάποιο πρόβλημα. Παρόλα αυτά μπορείτε να αρνηθείτε οποιαδήποτε στιγμή. Αποδοχή Περισσότερα