Αρχική ΑυτογνωσίαΑσθένεια Η κλινική ψυχολόγος και ενεργειακή θεραπεύτρια γράφει για τα δώρα του ιού

Η κλινική ψυχολόγος και ενεργειακή θεραπεύτρια γράφει για τα δώρα του ιού

από Μαργαρίτα Σπηλιοπούλου

«ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΤΗΣ ΚΟΡΟΝΑΣ»

 

Είμαστε σε ένα κομβικό σταυροδρόμι της Ιστορίας αυτήν την στιγμή. Κάθε σημείο στον πλανήτη επηρεάζεται από αυτή την μεγάλη αλλαγή και αυτό πιθανόν να σε ανακουφίζει γιατί δεν νιώθεις μόνος. Είναι σαν να αναπαράγεται η παραβολή του Βασιλιά Μiδα , που είχε ζητήσει ότι πιάνει να γίνεται χρυσός . Έτσι κι εσύ κι εγώ και όλοι μας ,αν σου έδιναν να πραγματοποιήσεις τρεις ευχές θα έλεγες  : θέλω χρήματα, σπίτι ,αυτοκίνητο η έναν σύντροφο. Πως θα απολαύσεις το σπίτι ,το αυτοκίνητο ,τον σύντροφο, τα ταξίδια χωρίς Υγεία ,Χαρά, χωρίς το Εμείς;

Αυτό το κυνήγι της επιτυχίας, ο άκρατος εγωισμός μας εξοστράκισε . Το Σύμπαν είναι όμως σοφό και η ανάποδη μέτρηση των αλλαγών έχει αρχίσει ήδη να κυλά. Οι αλλαγές θα πραγματοποιηθούν,  είτε το θέλουμε είτε όχι , γιατί έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να μάθουμε την ισορροπία ανάμεσα στην ύλη και το πνεύμα.

Θα σου προτείνω να κλείσεις τα παντζούρια της Νόησης και να ανοίξεις τα φύλλα της Καρδιάς σου.

Ξεκίνα να βλέπεις το ποτήρι μισογεμάτο με νου – καρδιά – πνεύμα ανοιχτό για κάθε τι που ακούς και βλέπεις .Με αυτόν τον τρόπο συνθέτεις το παζλ με ότι η ψυχή σου υπαγορεύει. Γιατί η «η Ελευθερία είναι εδώ ….ας την καλοδεχτούμε»

Ονόμασα χαριτολογώντας τον  ιο …υιό της κορόνας.

Ο ιός σύμφωνα με τον Ασκληπιό δεν ζει στο σώμα πάνω από δύο μέρες αν δεν βρίσκει κάτι να τρώει…….οπότε όχι ζάχαρη και προτίμησε κάτι πικρό η ξινό αυτό το διάστημα.

Τα καινούργια μονοπάτια  που μας οδηγεί η απομόνωση δημιουργούν καινούργιες πραγματικότητες, νέες επιλογές και καινούργιους τρόπους ζωής και ύπαρξης

Αυτό το διάστημα εγκλεισμού είναι ώρα απολογισμού και εσωτερικής Γαλήνης έτσι ώστε να αναγνωρίσειs το μέγα Δώρο – Ευλογία πίσω από όλο αυτό . Ποιο είναι το δώρο ;;

Να έρθεις να δεις κατάματα τις πεποιθήσεις σου  – περιορισμούς σου. Χρόνια ψυχοθεραπείας να βρεις αυτό που σε μπλοκάρει ,από που προέρχεται ….και ξανά και ξανά κύκλους ….και τώρα η Ύπαρξη στο φέρνει στο πιάτο.

Ακούς συνέχεια την έκφραση άλλαξε την δόνηση σου ,συντονίσου με το Θεικό στοιχείο μέσα σου ..και αναρωτιέσαι πως γίνεται αυτό ;;

Η απάντηση είναι βλέποντας τα θέματα σου με άλλη οπτική .

—-Και πως συμβαίνει αυτό ;;

Αναγνωρίζοντας αρχικά τις πεποιθήσεις σου ,αυτά τα γεμάτα συρταράκια του νου σου όπως τα ονομάζω και αδειάζοντας τα….

—-Πως αδειάζουν ;;

Αδειάζουν ,όταν το γεγονός ,το ίδιο γεγονός το βλέπεις από άλλη πλευρά ,άλλη οπτική.  Ο Βούδας διδάσκει την παρατήρηση ,γίνε παρατηρητής. Ο Χριστός διδάσκει με το  γύρισε και  το άλλο μάγουλο. Όχι για να δεχθείς κι άλλη ριπή ,αλλά να δεις την άλλη πλευρά των γεγονότων

Η Ιατρική αναφέρει συνέχεια ότι το άγχος ενδυναμώνει την όποια ασθένεια. Πίσω από το άγχος ελοχεύει κάποιος φόβος .Γιατί το άγχος – φόβος είναι η δόνηση που δημιουργεί ασθένεια η την επιβαρύνει στο σώμα. Και βέβαια δεν είναι καλός σύμβουλος.

Ο φόβος παραλύει το μυικό σύστημα. Με τον φόβο ξεκινά ένα νοητικό ρεύμα από τον εγκέφαλο και διαρρέει σε όλο το νευρικό σύστημα αφαιρώντας την ενέργεια από το σώμα και έτσι φέρνει σταδιακή παράλυση στο σώμα. Επίσης το ρεύμα του φόβου ανοίγει την πόρτα στους ιούς – ασθένειες και βέβαια ο φοβισμένος ….χειραγωγείται πιο εύκολα.

Όλοι μέσα μας έχουμε ορισμένους φόβους ,μερικοί είναι γνώριμοι και μερικοί πολύ καλά κρυμμένοι σε εκείνα τα συρταράκια μέσα μας.

Ένας από τους πιο συνηθισμένους υποσυνείδητους φόβους είναι ο φόβος της «αποκάλυψης» . Να νιώσουμε ότι χρειάζεται να αποκαλύψουμε κάποιες ευαίσθητες η προσωπικές πληροφορίες σε κάποιον τρίτο και αυτόματα ενεργοποιείται ο μηχανισμός του νου που μας εμποδίζει να μοιραστούμε τα αληθινά μας συναισθήματα και να τα αντιμετωπίσουμε.

Άλλοι φόβοι που αναδύονται αυτό το διάστημα είναι της Ύπαρξης , του Θανάτου, Ελευθερίας ,Ενοχής ,Ελέγχου ,Ευθύνης.

Ιδιαίτερα ο φόβος του ελέγχου –ενοχής – ευθύνης είναι στα φόρτε του . Έλεγχος μην πάθουν κάτι τα παιδιά μου ,οι δικοί μου ,εμμονή να το κάνω όπως θέλω εδώ και τώρα ,αλλιώς δεν ησυχάζω, να αγωνιώ να βρω την λύση όπως όμως εγώ την θέλω …..

Και σε ρωτώ : τι αληθινά θέλεις ;; Να περιορίζεσαι η να είσαι καλά ;;

Αν θέλεις αληθινά να είσαι καλά ,έλα σε συμφωνία – γαλήνη εσύ με σένα και τότε αναδύεται η λύση.

Αγαπημένο – σημαντικό Πλάσμα ,εργασία σου είναι η συχνότητα που εκπέμπεις και όχι το πως θέλεις να γίνει…

Ένα άλλο δώρο της απομόνωσης – εγκλεισμού είναι  « οι σχέσεις »

Αρχικά η σχέση με τον εαυτό σου …η σχέση εσύ με σένα . Πόσο αντέχεις αυτόν τον εαυτό που βλέπεις κάθε μέρα στον καθρέπτη ;; Μήπως έως τώρα ονόμαζες εαυτό ,το επάγγελμα σου ,τον έρωτα ,το ακριβό σου αυτ/το  η πόσες ευτυχισμένες φωτό αναρτούσες στο διαδίκτυο ;; Αυτή την υπέροχη στιγμή της υπαρξιακής μοναξιάς που δημιούργησε ο εγκλεισμός θα σε οδηγήσει να νιώσεις ότι αυτό που είσαι είναι η ουσία σου και όχι τα επιτεύγματά σου.

Πολλοί θα έρθουν αντιμέτωποι με τις συντροφικές τους σχέσεις η με τα παιδιά τους η με γονείς – συγγενείς ,φίλους . Ο εγκλεισμός σε βάζει απέναντι στον άλλον και όλα όσα δημιούργησες ……τον περιορισμό που δημιούργησες με ένα παιδί που πιθανόν δεν ήταν στην δική σου προτεραιότητα αλλά των άλλων , με την σχέση που απλά αναβάλλεις  την διακοπή της …..

Άλλοι θα έρθουν αντιμέτωποι με τον φόβο του Θανάτου ,μέσα από τα παραγεμισμένα ντουλάπια τους που αυτό υποσυνείδητα σε οδηγεί στον φόβο της ζωής που δεν έζησα.

Η Γη ….ο Πλανήτης … το Σύμπαν είναι εδώ και φωνάζει κι εσύ πιστεύεις ότι ακόμα είσαι ο κυρίαρχος του , ο κυρίαρχος του παιχνιδιού . Κι εδώ αυτή η ανατροπή, δίνει την ευκαιρία της επανεκκίνησης στην Γη να ανασάνει ,να καθαρίσει , να ανθίσει ,να αναζωογονηθεί και να δεχθεί τους νέους κατοίκους της .

Και αυτοί οι νέοι κάτοικοι είσαι εσύ κι εγώ , απελευθερωμένοι από όλα αυτά τα στερεότυπα – πεποιθήσεις  που σε περιόριζαν..

Η θεραπεία ανθίζει στην απόλυτη γαλήνη …και όλα είναι όπως πρέπει να είναι.

 

Είσαι ασφαλής και επέτρεψε στον εαυτό σου να αντιληφθεί ότι γίνεται από υψηλότερη οπτική γωνία , νιώσε ότι συμβαίνουν πολύ περισσότερα από ότι φαίνεται  και είναι σημαντικό να μην μπεις στην επίκριση ,στον διαχωρισμό αυτό το διάστημα . Αποφάσισε να  οδηγηθείς στην διάκριση δηλ. το πως ερμηνεύεις κάθε τι που ακούς και βλέπεις.

Η απομόνωση , η επαφή με την γη και τα όσα έχει να προσφέρει είναι ο καλύτερος τρόπος να « γεμίσεις τις μπαταρίες σου» και να ξανασυστηθείς με σένα και να βρεις την έμπνευση που είχες τόσο ανάγκη.

Σε αυτόν τον κοσμικό συντονισμό είσαι εδώ και παίζεις έναν ενεργητικό ρόλο σε αυτήν την υπέροχη εξελικτική διαδικασία και χρειάζεται να αποφασίσεις τον τρόπο που θα μεταφράσεις το γεγονός ,με έλλειψη ,πανικό ,φόβο ,συνωμοσίες, εκμετάλευση ; η με γαλήνη ,εμπιστοσύνη στον Θεό μέσα σου και εσωτερική σιωπή .

Ενσαρκώθηκες από το Φως για το Φως και χρειάζεται να αναλάβεις το πλήρες έργο σου. Ενθυμήσου Άνθρωπε ,εσύ ο Δημιουργός ,Εσύ και το Δημιούργημα !!

Εαρινές Ευχές

Δανιηλίδου Ευαγγελία – Λίζα

Συμβουλευτική Ψυχολογία                                                                                           Κλινική Υπνοθεραπεία &                                                                                        Ενεργειακή  Ολική Θεραπεία

 

 

 

0 σχόλιο
0

Related Articles

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για βελτιωμένη εμπειρία πλοήγησης. Υποθέτουμε πως δεν έχετε κάποιο πρόβλημα. Παρόλα αυτά μπορείτε να αρνηθείτε οποιαδήποτε στιγμή. Αποδοχή Περισσότερα