Αρχική ΚοινωνίαΕλευθερία Δημοψήφισμα

Δημοψήφισμα

 

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η δημιουργία της ευρωζώνης ωφέλησε τις ισχυρές οικονομίες του Βορρά και περιθωριοποίησε και φτωχοποίησε τις αδύναμες οικονομίες της Ευρωπαικής Ένωσης.

Ήδη βιώνουμε μια διασπασμένη ευρωζώνη, η αποτυχία της ευρωζώνης είναι πλέον θορυβώδης, οι οικονομικές συνθήκες και συμφωνίες που επιβλήθηκαν στην ευρωζώνη  έχουν δημιουργήσει πελατειακές σχέσεις οικονομικής υποτέλειας.

Η ελληνική κοινωνία που ουσιαστικά αποδέχτηκε παθητικά την ραγδαία μείωση του ευρύτερου βιοτικού της επιπέδου σε όλους τους τομείς της καθημερινής ζωής παραμένει εγκλωβισμένη σε αυτή την κατάσταση καθώς υφίσταται την πολιτική χειραγώγηση του φόβου γι’αυτό και δεν αντέδρασε στο πολιτικό πραξικόπημα με την παραβίαση του Συντάγματος καθώς το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος με το οποίο η κοινωνία έδειξε ότι δεν συναινεί στην υποτέλεια της χώρας αγνοήθηκε από την πολιτική ηγεσία. Και είναι τραγικό ότι και η λεγόμενη δικαστική εξουσία δεν υπερασπίστηκε το Σύνταγμα και τους Δημοκρατικούς θεσμούς. Σήμερα βιώνουμε μια θεσμοποιημένη βία πολιτική και οικονομική.

Είναι επείγουσα ανάγκη να αποφασίσουμε ως χώρα εάν θέλουμε να παραμείνουμε στην ευρωζώνη , η διενέργεια δημοψηφίσματος είναι αναγκαία.

0 σχόλιο
0

Related Articles

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για βελτιωμένη εμπειρία πλοήγησης. Υποθέτουμε πως δεν έχετε κάποιο πρόβλημα. Παρόλα αυτά μπορείτε να αρνηθείτε οποιαδήποτε στιγμή. Αποδοχή Περισσότερα