Αρχική ΑυτογνωσίαΑσθένεια Βιοηθική

 

Μπήκαμε σε καραντίνα, βάλαμε τη ζωή μας σε καραντίνα χωρίς αντίσταση.

Τι σημαίνει βάζω τη ζωή μου σε καραντίνα;

Σημαίνει απλά ότι η έρευνα της γενετικής επιστήμης εμπορευματοποιήθηκε, ότι βγήκε στην αγορά, ότι δημιούργησε βιομηχανίες που εκμεταλλεύονται κάθε επιστημονική έρευνα, ότι αμφισβητεί τα δικαιώματα μας, ότι απειλεί την δημοκρατία, ότι δημιουργεί φοβισμένους χειραγωγημένους πειθήνιους ανθρώπους.

Και επίσης τίθεται και ένα άλλο σημαντικό θέμα που έχει σχέση με τις ευθύνες της επιστημονικής κοινότητας και την « ιδιοκτησία» των επιστημονικών ανακαλύψεων καθώς επίσης και την αναγκαιότητα ελέγχου από την διεθνή κοινότητα των δεκάδων ινστιτούτων ερευνών γιατί η ανεξέλεγκτη λειτουργία τους είναι παγκόσμια απειλή. Χρειάζεται να διασφαλιστεί η ηθική των πειραμάτων και των ερευνών για να μην καταλήξει η ανθρώπινη ζωή να γίνει  ένας προγραμματισμένος μηχανικός μετασχηματισμός. Χρειάζεται να διασφαλιστούν τα δικαιώματα μας που είναι οικουμενικά και υπερβαίνουν κάθε πολιτισμική διαφορά και που είναι συνισταμένη μιας άλλης οικουμενικότητας εκείνης των ανθρώπινων αξιών οι οποίες είναι  κοινή μας κληρονομιά.

Η διακήρυξη της παγκόσμιας οργάνωσης υγείας ορίζει την υγεία ως μια κατάσταση πλήρους φυσικής πνευματικής και κοινωνικής ευημερίας.

 

0 σχόλιο
0

Related Articles

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για βελτιωμένη εμπειρία πλοήγησης. Υποθέτουμε πως δεν έχετε κάποιο πρόβλημα. Παρόλα αυτά μπορείτε να αρνηθείτε οποιαδήποτε στιγμή. Αποδοχή Περισσότερα