Τα σπερματοζωάρια δείκτης της ποιότητας της σύγχρονης ζωής

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες ο αριθμός των σπερματοζωαρίων των ανδρών μειώνεται τα τελευταία σαράντα χρόνια στη Δύση,  καθώς επίσης και η μορφολογία τους ( παρατηρούνται σπερματοζωάρια με δύο κεφάλια και δύο ουρές) και η ποιότητα τους.

Σε μια έρευνα που έγινε για το ανδρικό σπέρμα σε 43.000 χιλιάδες άνδρες στη Δύση από το 1973 μέχρι το 2011 αποκαλύφθηκε ότι η συγκέντρωση σπερματοζωαρίων μειωνόταν κατά 1,4% κάθε χρόνο. Η παραγωγή της τεστοστερόνης, της ορμόνης που διεγείρει την παραγωγή των σπερματοζωαρίων, μειώνεται.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες η μείωση των σπερματοζωαρίων σχετίζεται με την αύξηση της θνησιμότητας καθώς αυτή η μείωση αντανακλά την κακή υγεία των ανδρών στη Δύση.

Το άγχος, η απουσία σωματικής άσκησης, η πολύωρη έκθεση σε ένα υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος με wi-fi, η πολύωρη παρακολούθηση τηλεόρασης, η παχυσαρκία, η κακή διατροφή, το αλκοόλ, το κάπνισμα, τα φάρμακα, τα χημικά που υπάρχουν σχεδόν παντού, επηρεάζουν το ορμονικό μας σύστημα. Πέρα από αυτά που λέει η επιστήμη ο σύγχρονος τρόπος ζωής δείχνει ότι ο άνθρωπος δεν είναι ευχαριστημένος από τη ζωή του, ότι η ευημερία του είναι επιφανειακή, μια βιτρίνα.

Η υπογονιμότητα απασχολεί πολλές χιλιάδες ανθρώπους στη Δύση, η φύση αρνείται να αναπαραχθεί προστατεύοντας έτσι το ανθρώπινο είδος  από τον εκφυλισμό του. Η φύση προειδοποιεί εμείς ακούμε;

YOU MAY ALSO LIKE

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *