Ραν ταν πλαν

ran tan plan5ραντανπλαν2

Ο Μόρις και ο Ρενέ Γκοσίνι οι εμπνευστές του θρυλικού Λούκι Λουκ , δημιούργησαν και τον σκύλο ραν ταν πλαν για να μιλήσουν ουσιαστικά για την πραότητα.

Ο ραν ταν πλαν είναι ένα πλάσμα με πηγαία και ανόθευτη συμπεριφορά, παρατηρούσε όλους τους ανθρώπους με τα ίδια μάτια πέρα από κρίσεις και επικρίσεις, ένιωθε χαρά και έπαιρνε ευχαρίστηση βοηθώντας τόσο τον Λούκι Λουκ όσο και παίζοντας με τους παράνομους Ντάλτον, εμπιστευόταν τόσο τον Λούκι Λουκ όσο και τους παράνομους Ντάλτον, βέβαια ο Λούκι Λουκ που αναγνώριζε την πραότητα του ραν ταν πλαν ήξερε με ποιο τρόπο θα μπορούσε άθελα του να τον βοηθήσει ο σκύλος αυτό για να χώσει τους αδελφούς Ντάλτον στην φυλακή.

Είναι σκύλος πιστός, νιώθει υπερήφανος που ο Λουκι Λουκ τον έχει χρήσει βοηθό του και θεωρεί τον εαυτό του έξυπνο, είναι και γενναιόδωρος πέρα από κάθε ανθρώπινο νόμο σύμφωνα μόνο με την ανάγκη του να αγαπά, και η αγάπη του είναι ανόθευτη, αγνή.

Η κοινωνία χλευάζει, ειρωνεύεται, διακωμωδεί, περιφρονεί την πραότητα και τον πράο άνθρωπο, οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιεί είναι βλαμμένος, καθυστερημένος, κουτορνίθι, αγαθιάρης.

Ίσως η δυστυχία να πηγάζει από το γεγονός ότι οι άνθρωποι φοβούνται να εμπιστευτούν.

Σε μια κοινωνία όπου η πραότητα θα ήταν απόλυτη και καθολική δεν θα χρειαζόμασταν δικαιοσύνη, νόμους, φυλακές.

YOU MAY ALSO LIKE

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *