Ο έλεγχος του άλλου

 

ελεγχος

Οι ανθρώπινες σχέσεις ο πιο φυσικός τρόπος συνύπαρξης του ανθρώπου με τους άλλους έχει γίνει μεγάλο πρόβλημα, χιλιάδες άνθρωποι σήμερα στη Δύση καταφεύγουν σε θεραπείες και θεραπευτές για να μάθουν να σχετίζονται με τους άλλους.

Γιατί η συνάντηση με το αληθινό αυθεντικό πρόσωπο του άλλου δεν συμβαίνει;

Γιατί οι σχέσεις μοιάζουν με ναρκοπέδιο, με πεδία μάχης, με παιχνίδια στρατηγικής και εξουσίας;

Γιατί οι άνθρωποι επιλέγουν να χειρίζονται τους άλλους και όχι να σχετίζονται μαζί τους;

Γιατί το να σχετίζεσαι με τον άλλο σημαίνει ότι αναλαμβάνεις την ευθύνη για τα συναισθήματα σου, δεν αποφεύγεις την αλήθεια όσο κι αν αυτό είναι μια επίπονη κατάσταση, δεν φοβάσαι να είσαι ειλικρινής και αυθεντικός.

Όταν αποκρύπτουμε και « προστατεύουμε» τον άλλο από τα ειλικρινή αισθήματα μας, όταν αποφεύγουμε τις ειλικρινείς συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις, τότε ουσιαστικά τον ελέγχουμε. Κρατάμε κρυμμένες και καλά φυλαγμένες περιοχές του εαυτού μας, δεν δείχνουμε τον αληθινό μας εαυτό αλλά ένα προσωπείο μας. Απλά τον χειριζόμαστε. Και αυτό το κάνουμε  γιατί φοβόμαστε τις αντιδράσεις του, την απόρριψη. Με το να τον χειριζόμαστε λοιπόν ελέγχουμε τις αντιδράσεις του, τον κατευθύνουμε εκει που θέλουμε, ζούμε τη ζωή του στη θέση του ,παίρνουμε αποφάσεις για λογαριασμό του και ετσι αντί να ζούμε με έναν άνθρωπο στην πραγματικότητα ζούμε για εκείνον.

Με αυτό τον τρόπο στερούμε από τη σχέση την αγάπη, στερούμε τον εαυτό μας από την αγάπη.

 

 

 

 

YOU MAY ALSO LIKE

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *