Νορβηγία. Υπόθεση πατροκτονίας;

Η είδηση. Τριανταδυάχρονος Νορβηγός πίσω από την βομβιστική επίθεση και την εκτέλεση δεκάδων νέων.

Τα στοιχεία. Ζούσε με την μητέρα του μέχρι τα τριάντα. Οι γονείς του χώρισαν όταν ήταν ενός έτους. Ο πατέρας του τον εγκατέλειψε σε ηλικία 15 χρονών. Μετά τα 15 ανέπτυξε προκλητική συμπεριφορά. Έγινε μέλος ακροδεξιού κόμματος και έκανε πολλές πλαστικές προσώπου. Στα γραφτά του κατηγορεί τον πατέρα του ότι τον εγκατέλειψε και εκφράζει πικρία.

Μετά την απόρριψη από τον πατέρα του φαίνεται ότι η ζωή του άρχισε να κινείται στα άκρα. Τι μπορεί να κάνει ένα παιδί για να προκαλέσει έναν απορριπτικό πατέρα; Κάτι ακραίο, κάτι πολύ ακραίο. Στην προκειμένη περίπτωση να γίνει εκτελεστής. Τι εκτελούσε εκείνη τη στιγμή, μήπως τον πατέρα του, τη νιότη του, την ζωή που δεν έζησε, την μελλοντική ζωή….. Το σίγουρο είναι ότι μέσω της τηλεόρασης έστειλε έναν ηχηρότατο μήνυμα στο πατέρα του που ζει εκτός Νορβηγίας.

Αυτός που είναι υπερβολικά βίαιος πάντοτε φοβάται, είναι άνθρωπος που ζει μέσα σε μια κατάσταση χρόνιας καχυποψίας, δεν έχει κανέναν να εμπιστευτεί, πατέρα, μητέρα, φίλους, σύντροφο. Δεν εμπιστεύεται ούτε τον ίδιο του τον εαυτό και αυτό το προβάλει στους συνανθρώπους του. Αρχίζει να νιώθει απειλή (π.χ. μουσουλμάνοι) και βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση. Αυτό που πιστεύει για τους άλλους είναι ουσιαστικά  μια έκφραση αυτού που πιστεύει για τον εαυτό του.

Στην φωτογραφία του μετά την αποχώρησή του από το δικαστήριο είδα έναν άνθρωπο να μειδιά και ανατρίχιασα όταν σκέφτηκα πόση απόρριψη, απελπισία, απόγνωση, φόβος και μοναξιά υπήρχε πίσω από αυτό το χαμογελαστό πρόσωπο. Πόσο συρρικνώθηκε η ψυχή του…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *