Μια πολιτισμική επανάσταση

Αποθήκες γνώσεων

Τελειώνοντας το λύκειο νιώθουμε ότι έχουμε ξεφορτωθεί από τις πλάτες μας ένα βαρύ τσουβάλι γεμάτο άχρηστες πληροφορίες και γνώσεις για την ζωή. Ανάμεσα στα πολλά που ακούσαμε στο σχολείο ήταν και μια θεωρία της σχετικότητας και ένα τύπος E=m.c  που έλεγε ότι η ενέργεια ισούται με την μάζα επί την ταχύτητα στο τετράγωνο, και όλο αυτό το «μάθαμε», το απομνημονεύσαμε και το γράψαμε στις εξετάσεις για να πάρουμε βαθμό. Το πόσο σημαντική ήταν αυτή η εξίσωση για την ζωή μας και την ανθρωπότητα το κατανοήσαμε αργότερα όταν αρχίσαμε να ανακαλύπτουμε την δημιουργική μας σκέψη που προσπαθούσε να σακατέψει το σχολείο.

Και τώρα το ταξίδι ξεκινά

Είναι σαν να μπαίνουμε σ’ένα πολύχρωμο συναρπαστικό κόσμο για πρώτη φορά, σε νέες συναρπαστικές δυνατότητες που ερεθίζουν το δημιουργικό μας μυαλό, την φαντασία μας. Όλα συνεχώς καινούργια.

Λοιπόν ας ξεκινήσουμε.

Οι σκέψεις μας έχουν τεράστια δύναμη και άπειρες δυνατότητες. Ξεχάστε αυτά που ξέρατε, γράψτε τα στα παλιά σας παπούτσια. Τι μας λέει λοιπόν η κβαντική φυσική;  Ότι τίποτα στον κόσμο που ζούμε δεν είναι συμπαγές, αυτό που υπάρχει και αυτό που είμαστε είναι δονούμενα σωματίδια που χορεύουν στο χώρο και φαίνονται συμπαγή επειδή η ενέργεια δονείται πιο αργά από την ταχύτητα του φωτός. Υπάρχει μια τεράστια ποσότητα ενέργειας μέσα σε κάθε ζωντανό οργανισμό. Στην πραγματικότητα είμαστε ενέργεια, δονούμενα σωματίδια. Οι σκέψεις μας είναι ενέργεια, είναι μια πανίσχυρη δόνηση. Και επιπλέον η φυσική μας λέει ότι τα πάντα στον κόσμο συνδέονται μεταξύ τους και ότι είμαστε συνδεδεμένοι με το συμπαντικό ενεργειακό πεδίο.

Μπορούμε να κάνουμε θαύματα

 

Την στιγμή που εκφράζουμε μια πρόθεση την δημιουργούμε, πως γίνεται αυτό;  Η σύγχρονη βιολογία έχει την απάντηση. Μας λέει ότι το DNA δεν ελέγχει το σώμα μας δηλαδή δεν είμαστε έρμαια των γονιδίων μας και της γενετικής κληρονομιάς μας. Οι βιολόγοι σήμερα υποστηρίζουν ότι ο αληθινός εγκέφαλος του κυττάρου είναι η κυτταρική μεμβράνη και ότι το DNA είναι ένας απλός εργάτης που εκτελεί τις οδηγίες της κυτταρικής μεμβράνης. Η κυτταρική μεμβράνη λαμβάνει σήματα από το περιβάλλον, λαμβάνει σήματα από τις σκέψεις μας που είναι κύματα ενέργειας, δηλαδή τα κύτταρα μας ανταποκρίνονται στις σκέψεις μας, δηλαδή ο νους μας επηρεάζει το σώμα μας. Η Βιολογία μας δεν ελέγχεται από τα γονίδια μας αλλά από τις σκέψεις μας και τις πεποιθήσεις μας. Η αρρώστια δεν είναι αναπόφευκτη όπως μας λέει η συμβατική ιατρική αλλά είναι προαιρετική.

Η σύγχρονη βιολογία εχει αποδείξει ότι τα κύτταρα μπορούν να παραμείνουν ζωντανά επ’αόριστον. Οι σκέψεις μας λοιπόν δημιουργούν αυτό που είμαστε και αυτό που θέλουμε να  γίνουμε.  Εστιάστε το πνεύμα σας  σε πράγματα που θέλετε και θα κάνετε θαύματα. Μπορούμε να απαλλαγούμε απ’όλες τις τοξικές σκέψεις και συνήθειες, να αλλάξουμε τις αρνητικές πεποιθήσεις σε θετικές δηλώσεις έτσι με αυτόν τον τρόπο αναπρογραμματίζουμε το υποσυνείδητο μας, μεταμορφώνουμε την ζωή μας.

Την ευτυχία την φτιάχνουμε με το νου

Σύμφωνα με τους επιστήμονες ο εγκέφαλος μας έχει κατοπτρικούς νευρώνες που συλλαμβάνουν ότι βλέπουμε, αυτό σημαίνει ότι αν θέλουμε να είμαστε καλά διαλέγουμε πράγματα και ανθρώπους που μας κάνουν να νιώθουμε καλά. Και είναι εξ ίσου σημαντικό να μην χάνουμε επαφή με τον αληθινό μας εαυτό, να είμαστε δηλαδή αυθεντικοί στις σχέσεις μας.

Τα κύτταρα μας ακούνε όσα λέμε, όσα σκεφτόμαστε, όσα αισθανόμαστε, ας μην τα τροφοδοτούμε με αρνητικές δηλώσεις και εικόνες. Όλα όσα έρχονται στη ζωή μας είναι ένας καθρέφτης του εαυτού μας.

 

Ολοι  συνδεόμαστε με τους πάντες και τα πάντα

Η κβαντική φυσική αυτές τις διασυνδέσεις τις ονομάζει ατοπικότητα. Οι φυσικοί επιπλέον μας πληροφορούν ότι αν δύο άτομα έχουν βρεθεί στον ίδιο χώρο εστω και μία φορά ακόμη και αν απομακρυνθούν θα επηρεάζουν το ένα το άλλο. Τα άτομα που βρίσκονται σε αλληλεπίδραση μεταξύ τους παραμένουν σε σύμπλεξη για πάντα. Το θεώρημα αυτό της κβαντικής φυσικής μας λέει ότι κάθε σωματίδιο στο σύμπαν βρίσκεται σε επικοινωνία με κάθε άλλο σωματίδιο, οι συμπτώσεις που συμβαίνουν στη ζωή μας είναι απόδειξη αυτής της αλληλοσυνδεσιμότητας. Είμαστε όλοι συνταξιδιώτες σ’ ένα σύστημα ενδοεπικοινωνίας, είμαστε όλοι ένα.

Αυτή η ολιστική  προσέγγιση και σκέψη είναι μια μεγάλη πολιτισμική δύναμη που μπορεί να μεταμορφώσει τον πολιτισμό μας, η αλλαγή έχει ήδη ξεκινήσει.

YOU MAY ALSO LIKE

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *