Κλαμπ γέλιου Ακρόπολης

1) Τι είναι το Κλαμπ Γέλιου Ακρόπολης, πότε δημιουργήθηκε και πού γίνονται οι συναντήσεις του;
Το Κλαμπ Γέλιου Ακρόπολης είναι ένα από τα 16.000 και πλέον Κλαμπ Γιόγκας Γέλιου που υπάρχουν σε 106 χώρες σε όλο τον κόσμο!
Στο Κλαμπ Γέλιου εφαρμόζουμε την μέθοδο της Γιόγκας Γέλιου, που είναι μια διασκεδαστική μορφή άσκησης, με την οποία προκαλούμε ένα συνεχές γέλιο, για να πάρουμε τα οφέλη του Γέλιου στον οργανισμό μας!
Το Κλαμπ Γέλιου Ακρόπολης ιδρύθηκε το 2012, και όλα αυτά τα χρόνια λειτουργεί ανελλιπώς σε εβδομαδιαία βάση. Φέτος οι Συναντήσεις μας γίνονται κάθε Τρίτη, στις 6:30 μμ.
Οι Συναντήσεις είναι δωρεάν και ανοιχτές σε όλους.
Συντονίζει ο Τόλης Βούλγαρης, δάσκαλος της Γιόγκας Γέλιου και Laughter Ambassador, και μαζί του είναι οι Συντονιστές που έχουν εκπαιδευτεί ειδικά γι’ αυτό, δηλαδή να συντονίζουν μια Συνάντηση Γιόγκας Γέλιου.
Οι Συναντήσεις του Κλαμπ Γέλιου Ακρόπολης γίνονται κάτω από την Ακρόπολη, όταν είναι καλός ο καιρός, ενώ τον χειμώνα οι Συναντήσεις μας γίνονται σε αίθουσες κοντά στο κέντρο της Αθήνας, σε κάποια καφετέρια κ.λπ.
Όποιος θέλει να πληροφορηθεί για τον ακριβή τόπο των συναντήσεών μας, ας μας βρει στο ίντερνετ:
yogageliou.blogspot.gr
ή στο Facebook: Κλαμπ Γέλιου Ακρόπολης
Πληροφορίες δίνονται επίσης στο τηλέφωνο: 6974931882

2) Ποια είναι τα οφέλη του γέλιου, και πώς μπορούμε να τα φέρουμε στο σώμα και στην ψυχολογία μας;
Έχει αποδειχτεί από επιστημονικές μελέτες, ότι το πρόσχαρο γέλιο μπορεί να διεγείρει και να τονώσει τα περισσότερα μεγάλα φυσιολογικά συστήματα του οργανισμού του ανθρώπου. Επίσης δημιουργεί την παραγωγή ενδορφινών, που είναι το φυσικό αναλγητικό του οργανισμού μας, και μειώνει τα επίπεδα των ορμονών του άγχους.
Για να φέρουμε τα οφέλη του γέλιου στο σώμα και στο πνεύμα μας, πρέπει να γελάσουμε δυνατά και βαθιά, κινώντας το διάφραγμα, με ελάχιστη διάρκεια 10 με 15 λεπτά. Στην καθημερινότητα, το γέλιο προκύπτει τυχαία, για μόλις λίγα δευτερόλεπτα, και δεν είναι αρκετό ώστε να προκαλέσει φυσιολογικές και βιοχημικές αλλαγές στο σώμα μας. Επίσης, ίσως να μην είναι απόλυτα αποδεκτό κοινωνικά το να γελάμε δυνατά και με θόρυβο.
Στο Κλαμπ Γέλιου μπορούμε να γελάμε για όση ώρα επιθυμούμε! Υπάρχει ένα ασφαλές περιβάλλον, στο οποίο μπορούμε να γελάσουμε δυνατά και εγκάρδια, χωρίς τις κοινωνικές συνέπειες. Δεσμευόμαστε να γελάμε, και αυτός είναι ένας εγγυημένος τρόπος για να λάβουμε τα οφέλη του γέλιου στην υγεία μας!


3) Πότε ιδρύθηκε η Γιόγκα Γέλιου;
Η Γιόγκα Γέλιου ιδρύθηκε το 1995 από τον Ινδό γιατρό παθολόγο Δρα Madan Kataria και τη γυναίκα του Madhuri. Είναι και οι δύο προχωρημένοι δάσκαλοι της γιόγκας.  Η Γιόγκα Γέλιου ξεκίνησε σε ένα πάρκο στη Βομβάη της Ινδίας, και σήμερα είναι εξαπλωμένη σε 106 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο!
Όπως λέει ο ιδρυτής της Γιόγκας Γέλιου, Dr Madan Kataria: “Το ανιδιοτελές γέλιο της Γιόγκας Γέλιου έχει τη δύναμη να αλλάξει την εσωτερική χημεία και να μας κάνει να αισθανόμαστε καλά μέσα μας. Όταν οι άνθρωποι αισθάνονται καλά μέσα τους, η αντίληψή τους για τον εξωτερικό κόσμο αλλάζει, και έτσι συμβάλλουν στην παγκόσμια ειρήνη.”

YOU MAY ALSO LIKE

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *