Η τροφή της ψυχής

     Ο Σάββας Σιδέρης γεννήθηκε στις Σέρρες το 1951. Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων. Από το 1975 ασχολήθηκε με την εκπαίδευση πωλητών και διευθυντών ομάδων πώλησης σε εμπορικές και ασφαλιστικές εταιρείες.

Για να γίνει πιο αποτελεσματική η προσφορά του στον τομέα αυτό,     μελέτησε την ανθρώπινη συμπεριφορά μέσω της επιστήμης της ψυχολογίας   και της φιλοσοφίας.

Ύστερα από πολλά χρόνια αυτοπαρατήρησης, συγκριτικής μελέτης, αναζήτησης, έρευνας και εφαρμογής, ανακάλυψε, δοκίμασε και εφάρμοσε γρήγορες και δραστικές τεχνικές, για την αλλαγή των αρνητικών εικόνων που ευθύνονται για πολλά από τα προβλήματα που δημιουργούμε στη ζωή μας,  καθώς και τεχνικές που μας δίνουν τη δυνατότητα να αντλούμε, από τη δύναμη που υπάρχει μέσα μας. Επίσης απέκτησε τη γνώση ότι οι άνθρωποι εκτός από το σώμα και το νου έχουμε και ΨΥΧΗ.

Το 2006 κυκλοφόρησε το βιβλίο του “ Δυναμικός Τρόπος Ζωής”, που είναι ένας οδηγός προσωπικής και επαγγελματικής επιτυχίας, που προήλθε από έρευνα, εσωτερική έμπνευση και πρακτικές 30 ετών πάνω στις ανθρώπινες σχέσεις.

Είναι εθελοντής σύμβουλος σχέσεων και life coach στην ΜΚΟ “γονείς”.

Η τροφή της ψυχής

Τι είναι το πνεύμα και ποιος είναι ο πνευματικός άνθρωπος;

Το πνεύμα είναι το ουσιαστικότερο στοιχείο της οντότητας μας. Είναι άυλο και το συστατικό του είναι το αγνό και άσπιλο φως που είναι και το απόλυτο συστατικό του Υπέρτατου Κυρίου. Το φως αυτό είναι ο αληθινός μας εαυτός.  Είναι αυτό που αναφέρεται στην αρχή του κατά Ιωάννη Ευαγγελίου με τα εξής λόγια: “Ην το φως το αληθινόν ο φωτίζει πάντα άνθρωπον ερχόμενον εις τον κόσμον”.

Πνευματικός άνθρωπος είναι ο άνθρωπος που άνω θρώσκει  που στρέφει συνειδητά την προσοχή του προς τα άνω και προσπαθεί να επικοινωνήσει ή να ενωθεί  με το αγνό και άσπιλο πνεύμα δηλαδή στο άσπιλο και αγνό ΦΩΣ που είναι ο Θεός ο Υπέρτατος Κύριος.

Τι είναι η ψυχή;

Η ψυχή ή πνεύμα είναι το αθάνατο μέρος της οντότητας μας. Οι αρχαίοι φιλόσοφοι έχουν αναφερθεί στην αθανασία της ψυχής. Η μεγάλη ψυχή ή το μεγάλο Πνεύμα είναι ο Θεός η ατομική ψυχή ή πνεύμα είναι ο άνθρωπος.

Ποια είναι η τροφή της ψυχής;

Η ψυχή μας τρέφεται όταν καθημερινά προσπαθούμε συνειδητά  να επικοινωνήσουμε με τον Υπέρτατο Κύριο.

Ποια είναι η αληθινή μας οντότητα;

Η οντότητα μας σαν ανθρώπινα όντα έχει τρεις υποστάσεις το σώμα τον νου και την ψυχή. Το σώμα και ο νους είναι θνητά στοιχεία ενώ η ψυχή είναι αθάνατη γι’ αυτό και η αληθινή μας οντότητα είναι η ψυχή.

Τι είναι η αγάπη;

Η αγάπη δεν είναι συναίσθημα είναι κατάσταση ή επίπεδο συνείδησης. Έχουμε ακούσει τη φράση: “ Ο Θεός είναι αγάπη“ Η λέξη “είναι“ της απλής αυτής φράσης δηλώνει ότι η αγάπη είναι κατάσταση συνείδησης που την βιώνει όποιος βρίσκεται στο επίπεδο συνείδησης που είναι ο Θεός, ο Υπέρτατος Κύριος, το αγνό και άσπιλο Φως.

Η επιστήμη και η θρησκεία βρίσκονταν  σε αντιπαλότητα, πιστεύετε ότι σήμερα έχουν αρχίσει να προσεγγίζονται;

Όποιος ασχολείται με την ενότητα και τον Υπέρτατο Κύριο δεν ασχολείται ούτε ενημερώνεται για τις αντιπαλότητες και τα έργα των άλλων.

Γιατί πιστεύετε ότι οι άνθρωποι σήμερα καταφεύγουν  σε ειδικούς για να αντιμετωπίσουν τους φόβους τους, τις θλίψεις τους, τις δυσκολίες της καθημερινότητας τους;

Οι άνθρωποι που κυριεύονται από τα συναισθήματα που προαναφέρατε είναι οι άνθρωποι που δεν γνωρίζουν για την αληθινή τους οντότητα που είναι η ψυχή ούτε γνωρίζουν τον τρόπο που θα δώσουν τροφή στην ψυχή τους.. Αυτή τους η άγνοια τους καθιστά αδύναμους νοητικά να αντιμετωπίσουν αρνητικά συναισθήματα και αντιξοότητες. Μόνοι τους δεν μπορούν να διαχειριστούν αυτές τις αρνητικές καταστάσεις. Γι’ αυτό αναζητούν βοήθεια.

Η επιστήμη θα έπρεπε να είναι συνέχεια της πνευματικότητας;

Η πνευματικότητα θα πρέπει να είναι η συνέχεια και η ολοκλήρωση της κάθε επιστήμης. Αν ο κάθε επιστήμονας ερευνήσει βαθιά την επιστήμη του θα γοητευτεί από τον σοφό τρόπο που δημιουργήθηκε και λειτουργεί το κομμάτι της δημιουργίας το οποίο ερευνά. Είναι γνωστό ότι πολλοί άθεοι επιστήμονες μετά από ενδελεχή έρευνα στον τομέα της επιστήμης που ερευνούσαν  έχουν αναφωνήσει: “ Μέγας είσαι Κύριε και θαυμαστά τα έργα σου “

Η φυσική επιστήμη μας  λέει ότι τα πάντα νοούνται με όρους αλληλεξάρτησης και ότι ο άνθρωπος είναι αναπόσπαστο τμήμα του συμπαντικού κόσμου, αυτή η αντίληψη συμφιλιώνει τον άνθρωπο με το θάνατο;

Καμία θεωρία ή αντίληψη δεν μπορεί να συμφιλιώσει τον άνθρωπο με τον θάνατο. Ο θάνατος είναι ένα γεγονός που βιώνεται ανάλογα με το επίπεδο συνείδησης που έχει φτάσει κάθε άνθρωπος κατά την διάρκεια της ζωής του.

Αν ο άνθρωπος πιστεύει ότι “μια ζωή την έχουμε” και τον ενδιαφέρει μόνο η ικανοποίηση του σώματος και του νου τότε καμία θεωρία δεν θα τον κάνει να συμφιλιωθεί με τον θάνατο.

Αν κάποιος πνευματικός άνθρωπος κατά την διάρκεια της πνευματικής του άσκησης έχει βιώσει μια εσωτερική εμπειρία σαν κι αυτήν που βίωσαν τρεις από τους μαθητές του Χριστού κατά την διάρκεια “ της Μεταμόρφωση του Σωτήρος” τότε την ώρα της αναχώρησης του από αυτόν τον κόσμο είναι απόλυτα συμφιλιωμένος με τον θάνατο. Αλλά κι αν ακόμα δεν έχει βιώσει αυτή την εμπειρία, ένα δώρο που λαμβάνει εσωτερικά όποιος συνειδητά στρέφεται προς τον Υπέρτατο Κύριο είναι να βλέπει τον θάνατο σαν την μετάβαση προς την αληθινή ζωή προς την αληθινή κατοικία.

Πως θα χαρακτηρίζατε την εποχή μας;

Είναι η εποχή της μεγάλης ευκαιρίας. Ζούμε στην εποχή όπου οι άνθρωποι διαπιστώνουν πως ότι χτίστηκε πάνω στο ψέμα και τον εγωισμό αποκαλύπτεται και γκρεμίζεται. Η σημερινή εποχή, μας δίνει την ευκαιρία να δώσουμε τα του Καίσαρος στον Καίσαρα και τα του Θεού στον Θεό. Με άλλα λόγια να ανακαλύψουμε τα στοιχεία της οντότητας και να αναζητήσουμε την γνώση για το ποια είναι η κατάλληλη τροφή για το κάθε στοιχείο της οντότητας μας. Ποια είναι η κατάλληλη τροφή για το σώμα ποια η κατάλληλη τροφή για τον νου και ποια είναι η κατάλληλα τροφή για την ψυχή.

Σύμφωνα με τα παραπάνω η σημερινή εποχή είναι η μεγάλη ευκαιρία για τους ανθρώπους να γνωρίσουν τον τρόπο που θα δίνουν τροφή και στο θεϊκό μέρος της ύπαρξης τους  δηλαδή να ικανοποιήσουν την ανάγκη της ψυχής τους που θέλει καθημερινά να επικοινωνεί με  τον Υπέρτατο Κύριο.

 

 

YOU MAY ALSO LIKE

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *