Αυτόματο προσχέδιο

« Κρίσεις πανικού»

Από τι παραιτείσαι;

Οι «κρίσεις πανικού» όπως τις χαρακτηρίζει η ψυχιατρική, ταλαιπωρούν πολλούς ανθρώπους οι οποίοι βιώνουν καταστάσεις που τους βάζουν σε μεγάλη υπαρξιακή δοκιμασία.

Διαφωνώ με την ψυχιατρική, αυτό που εύστοχα αποδίδει αυτές τις ψυχικές καταστάσεις είναι η λέξη ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ, δεν είναι κρίσεις είναι απλά παραίτηση από αυτό που είμαστε. Οι καταστάσεις αυτές ουσιαστικά καλούν τους ανθρώπους να παραιτηθούν από αυτό που νομίζουν ότι είναι. Να γίνουν ο εαυτός τους και να τον αγαπήσουν.

Η ψυχιατρική βλέπει πάντα πρόβλημα και με ευκολία όλες τις ψυχικές καταστάσεις τις μετατρέπει σε ασθένεια. Γι’αυτό και όσοι βιώνουν αυτές τις καταστάσεις νιώθουν ότι νοσούν και βέβαια δέχονται τις χημικές φαρμακευτικές αγωγές ως ύστατη λύση σωτηρίας.

Οι διαγνώσεις της ψυχιατρικής για τις λεγόμενες κρίσεις πανικού ουσιαστικά αφαιρούν από τους ανθρώπους την αυτοεκτίμηση τους και την αξιοπρέπεια τους.

Η φύση δίνει απαντήσεις  

Ο φυσιοδίφης Δαρβίνος είχε πει « κατανόησε πως αν είμαστε ικανοί για θλίψη, άγχος, πανικό, αηδία, οργή είναι επειδή όλα αυτά τα συναισθήματα έχουν υψηλή αξία για την επιβίωση μας και αποτελούν αναπόσπαστο και υπαρξιακό κομμάτι την ανθρώπινης ζωής. Έχουμε ανάγκη να πενθούμε για τον θάνατο αγαπημένων προσώπων, αλλιώς δεν θα τους αγαπούσαμε ποτέ πλήρως. Έχουμε ανάγκη να ανησυχούμε για τις συνέπειες των πράξεων μας, αλλιώς αυτές οι πράξεις θα μας δημιουργούσαν πρόβλημα, έχουμε ανάγκη να βάζουμε τάξη στο περιβάλλον μας αλλιώς θα επακολουθούσε χάος. Τα περισσότερα από όσα κάνουμε, τα κάνουμε για κάποιο καλό λόγο».

Αυτά τα λόγια του Δαρβίνου έχουν μεγάλη αξία γιατί ήταν ένας άνθρωπος που έζησε μέσα στη φύση και πήρε σημαντικές διδαχές και μαθήματα σε αντίθεση με την σύγχρονη εποχή όπου κυριαρχεί το μάρκετινγκ, η ομοιομορφία, η τυποποίηση, η ιατρικοποίηση και η ομογενοποίηση των ανθρώπων. Ο φυσικός κόσμος είναι γεμάτος με αυθεντικότητα, όλα είναι ικανοποιημένα με αυτό που είναι.

Κατέβα από το τρένο της «κρίσης πανικού»    Καβάλα το κύμα της αλλαγής

Η αντιμετώπιση μιας δυσκολίας είναι μια πνευματική εμπειρία και αυτό είναι μέρος της ανθρώπινης ιστορίας του καθενός. Κάθε επώδυνη κατάσταση έρχεται για να μας φανερώσει πως εμποδίζουμε τον εαυτό μας να είναι αυτός που είναι και ότι δεν τον αγαπάμε αρκετά.

Και επειδή εμείς δημιουργούμε την πραγματικότητα μας εμείς δημιουργούμε και τα εμπόδια.

  • Όταν δεν είμαστε αυθεντικοί
  • Όταν δεν σεβόμαστε τον εαυτό μας και τα όρια μας και απαιτούμε πολλά
  • Όταν δεν εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας
  • Όταν είμαστε δέσμιοι του κοινωνικού «κύρους»
  • Όταν μιμούμαστε συμπεριφορές
  • Όταν εκπληρώνουμε τις προσδοκίες άλλων
  • Όταν παραμένουμε σε οδυνηρές καταστάσεις και αποφεύγουμε την αλλαγή
  • Όταν κάνουμε πράγματα από υποχρέωση και όχι από ελεύθερη συνειδητή επιλογή
  •      

Εσωτερική μάχη   

Οι σημαντικότερες μάχες συμβαίνουν μέσα μας. Αυτές είναι και οι σημαντικότερες στιγμές στη ζωή μας. Καθώς κάποιος αρχίζει να αφαιρεί τις παρωπίδες που του έκρυβαν την πλήρη εικόνα για τον εαυτό του αρχίζει να νιώθει λιγότερη ένταση και ταραχή και σιγά σιγά μαθαίνει να ανακαλύπτει την αξία που κρύβουν αυτές οι δύσκολες στιγμές.

Τα πάντα συμβαίνουν για το καλό μας.

Τι υποστηρίζει η επιστήμη   

Μια τραυματική εμπειρία από το παρελθόν που παραμένει στο νου μας και το σώμα μας μπορεί να οδηγήσει σε κρίσεις πανικού.

Οι νευρολόγοι υποστηρίζουν ότι πολλές παθήσεις προκαλούνται από αναπόβλητα τραύματα. Αν το τραύμα δεν αποβληθεί παραμένει κλειδωμένο μέσα στο ενεργειακό μας σύστημα και δημιουργεί συμπτώματα όπως άγχος, φόβο, υπερευαισθησία, ενοχή, ντροπή, συνεχή επιφυλακή, τραυλισμό, εφιάλτες, απώλεια μνήμης, ταχυκαρδία, εθισμό, χρόνιο πόνο.

Το σώμα ζητάει να αποβάλλει το τραύμα πλημμυρίζοντας με αδρεναλίνη και στρεσορμόνες.

Χρειάζεται όταν το στρες γίνει χρόνιο να ‘επανεκπαιδευτούν’ οι νευροχημικές αντιδράσεις του οργανισμού ώστε να βγει από την συνήθεια της αντίδρασης στρες.

Τι υποστηρίζει η ψυχοσωματική ιατρική

Το σώμα είναι φτιαγμένο για να αυτοθεραπεύεται.

Οι πεποιθήσεις μας είναι το κλειδί της υγείας μας και της ευτυχίας μας. Η αλλαγή μιας πεποίθησης μπορεί να αλλάξει την ζωή μας.

Εμείς δημιουργούμε την πραγματικότητα μας, το στρες είναι δημιούργημα του νου μας αν εστιάσουμε στο θετικό αυτό θα έχουμε στη ζωή μας. Η εστίαση στην καρδιά κάνει καλό στην υγεία γιατί ενεργοποιούνται συναισθήματα όπως αγάπη, στοργή, εκτίμηση και αυτό επηρεάζει κάθε όργανο του σώματος.

Όταν απενεργοποιείται η αντίδραση στρες τότε ο οργανισμός περνάει στη φυσική του λειτουργία που παράγει ευεξία και αρχίζει να θεραπεύεται από κάθε πάθηση.

                            

                 

YOU MAY ALSO LIKE

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *