Έρωτας, η υπέρτατη φροντίδα

ερωτας2

Ο έρωτας είναι ένα προσωπικό βίωμα και καθένας τον βιώνει μοναδικά.

Το σεξ και η σεξουαλικότητα πολύ συχνά είναι θέμα συζήτησης στα μέσα ενημέρωσης από ειδικούς σεξολόγους- ψυχολόγους οι οποίοι δίνουν οδηγίες, συμβουλές και ορίζουν ποια είναι φυσιολογική και παθολογική σεξουαλική συμπεριφορά.

Η ερωτική έκφραση έχει μπει στο μικροσκόπιο των ειδικών οι οποίοι μιλούν για ανατομικά μεγέθη, αποδόσεις και τεχνικές μεγιστοποίησης της απόλαυσης.

Η ερωτική έκφραση όμως δεν έχει καμία σχέση με όλο αυτά, δεν είναι μια τεχνική απόλαυσης ακόμη και στην περίπτωση της αυτοικανοποίησης ( η οποία χαρακτηρίστηκε από τηλεοπτικό σεξολόγο ως παθολογική συμπεριφορά όταν συμβαίνει στην ενήλικη ζωή ).

Η σεξουαλική πράξη είναι η υπέρτατη πράξη φροντίδας του άλλου και ένα βαθύ βίωμα στοργής του εαυτού μας που σημαίνει ότι ανακαλύπτουμε κάθε πολύτιμο και αληθινό που υπάρχει μέσα μας. Είναι ένα δώρο που κερδίζεται μέσα από την ταπεινότητα και το χάσιμο του εγωισμού μας. Και κάθε φορά η σεξουαλική συνάντηση είναι μια καινούργια ερωτική εμπειρία, είναι μια καινούργια ερωτική συνάντηση   γιατί είναι η καθημερινή μας φροντίδα για τον άλλο που διώχνει όλες τις άμυνες, που αποκαλύπτει και διώχνει τον πόνο, που αποκαλύπτει και διώχνει τον φόβο, που παίρνει τις ανησυχίες και το άγχος της ημέρας που πέρασε, που θεραπεύει πληγές και μετουσιώνει τις τραυματικές εμπειρίες σε χαρά για τη ζωή.

Αυτή η υπέρτατη φροντίδα μας δίνει τη δύναμη και το θάρρος να μπορούμε να στηριζόμαστε και στις δικές μας δυνάμεις γιατί ουσιαστικά μόνο μαζί μπορούμε να είμαστε και μόνοι.

 

 

YOU MAY ALSO LIKE

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *