Αρχική Μη κατηγοριοποιημένο Σημείωμα εκδότριας

Σημείωμα εκδότριας

από admin

 

σημειωμα εκδοτριας3

Όλη η Ευρώπη παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Καταλωνία που διεκδικεί την ανεξαρτησία και αυτονομίας της, μια διαδικασία που έχει ξεκινήσει ψυχολογικά για τους κατοίκους της εδώ και 100 χρόνια.

Θα είναι άραγε η Καταλωνία η αφετηρία για μια καινούργια Ευρώπη; Μια Ευρώπη μικρών αυτόνομων και αυτοδιοικούμενων περιφερειών; Ανοίγει η Καταλωνία θέματα δημοκρατίας και αμφισβήτησης των κεντρικών εξουσιών; Είναι μια ευθεία αμφισβήτηση του μοντέλου κοινοβουλευτικής δημοκρατίας; Είναι η απουσία της συμμετοχικής δημοκρατίας και η αίσθηση των ευρωπαίων πολιτών ότι όλα γίνονται και επιβάλλονται χωρίς την κοινωνική συναίνεση;

Η αντίδραση της Ισπανικής κεντρικής κυβέρνησης και των μηχανισμών της ήταν επιθετική. Πότε η επιθετικότητα και η αρνητικότητα έλυσαν προβλήματα; Αντίθετα δημιούργησαν περισσότερα, γιατί αυτό που κάνει η επιθετική συμπεριφορά είναι να προσθέτει και άλλη επιθετικότητα, βία, ανασφάλεια και να θολώνει την καθαρή σκέψη και τις σωστές αποφάσεις.

Είναι σημαντικό να υποδεχόμαστε την αλλαγή χωρίς επιθετικότητα, να προσθέτουμε ειρήνη στον κόσμο και όχι άλλη βία, να μην μετατρέπουμε τους άλλους σε εχθρούς.

Και αυτό είναι σήμερα μια μεγάλη ευρωπαική πρόκληση.

 

 

 

0 σχόλιο
0

Related Articles

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για βελτιωμένη εμπειρία πλοήγησης. Υποθέτουμε πως δεν έχετε κάποιο πρόβλημα. Παρόλα αυτά μπορείτε να αρνηθείτε οποιαδήποτε στιγμή. Αποδοχή Περισσότερα