Αρχική ΑυτογνωσίαΑφθονία Η θεραπευτική δύναμη της μαγειρικής

Η θεραπευτική δύναμη της μαγειρικής

από Μαργαρίτα Σπηλιοπούλου

 

Στο Γαλλικό Ινστιτούτο στην Αθήνα στις 15 Ιανουαρίου 2020 προβλήθηκε το κορεάτικο ντοκιμαντέρ « Περιπλανώμενος σεφ» .

Η κάμερα ακολουθεί τον σεφ στις περιπλανήσεις του στην κορεάτικη φύση καθώς αφηγείται την ιστορία της ζωή του και την ευεργετική και ιαματική σχέση του με την μαγειρική. Μικρό παιδί χάνει την μητέρα του, στην εφηβεία δεν τον βαστάει ο τόπος, φεύγει από το σπίτι του και αρχίζει να περιπλανιέται στη φύση ως τροφοσυλλέκτης, αποκτά γνώσεις και ανακαλύπτει τους θησαυρούς της γης, από τους χωρικούς μαθαίνει τις ιδιότητες όλων των φυτών βοτάνων καρπών, μαζεύει μέσα του προγονική γνώση.

Στα 20 αποφασίζει να αφοσιωθεί στην μαγειρική, η οποία για αυτόν είναι μια ιεροτελεστία, ένα τελετουργικό που τον βοήθησε να αποδεχτεί τις απώλειες της ζωής του. Όπως ο ίδιος είπε στο φιλμ « σε κάθε πιάτο που δημιουργούσα υπήρχε ένας αδιόρατος καημός».

Σήμερα είναι στη πατρίδα του ένας καταξιωμένος σεφ και δάσκαλος, όμως πάντα επιστέφει στη φύση μάνα δασκάλα του, μαγειρεύοντας για τους χωρικούς  και τρώγοντας μαζί τους που για αυτόν είναι και μια θρέψη συναισθηματική.

0 σχόλιο
0

Related Articles

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για βελτιωμένη εμπειρία πλοήγησης. Υποθέτουμε πως δεν έχετε κάποιο πρόβλημα. Παρόλα αυτά μπορείτε να αρνηθείτε οποιαδήποτε στιγμή. Αποδοχή Περισσότερα