Αρχική ΚοινωνίαΕργασία Αρχαιολογικό πάρκο Νεμέας όραμα ζωής του αρχαιολόγου Στέφανου Μίλλερ

Αρχαιολογικό πάρκο Νεμέας όραμα ζωής του αρχαιολόγου Στέφανου Μίλλερ

από Μαργαρίτα Σπηλιοπούλου

 

Στην Αρχαιολογική Εταιρεία στην Αθήνα παρουσιάστηκε το δίτομο συγγραφικό έργο τοτ αρχαιολόγου Στέφανου Μίλλερ με τίτλο  Η Νεμέα και Εγώ το οποίο είναι μια βιωματική παρουσίαση της 50χρονης πορείας του και του ανασκαφικού του έργου στην Νεμέα.

Όπως επισήμανε ο αρχαιολόγος Γιάννης Λόλος το έργο του Μίλλερ είναι ισάξιο των άθλων του Ηρακλή καθώς εργάστηκε για το όραμα του με αστείρευτη ενέργεια, τόλμη, επιμονή, αντοχή, επινοητικότητα, οξυδέρκεια, πίστη και προσήλωση στο στόχο του βρισκόμενος σε διαρκή μάχη με την ελληνική γραφειοκρατία.

Η έκδοση των βιβλίων δεν χρηματοδοτήθηκε από τον Δήμο Νεμέας, αλλά από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ο ερχομός του Στέφανου Μίλλερ στην Νεμέα ήταν μια ευλογία για τον τόπο, το όραμα του ήταν και ο δημιουργικός κινητήρας του που τον βοήθησε να σκέφτεται δημιουργικούς τρόπους, να βρίσκει λύσεις, να εμπνέει τους άλλους, να μοιράζεται το όραμα του μαζί τους και να τους πείθει.

« ζήστε υπηρετώντας κάτι ανώτερο έτσι που όταν τελικά έλθετε αντιμέτωποι με την παροδικότητα της ζωής να αισθανθείτε ότι αυτό για το οποίο ζήσατε δεν θα χαθεί»

G.Murray

Δεν θα χαθεί Στέφανε Μίλλερ σε ευχαριστούμε

0 σχόλιο
0

Related Articles

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για βελτιωμένη εμπειρία πλοήγησης. Υποθέτουμε πως δεν έχετε κάποιο πρόβλημα. Παρόλα αυτά μπορείτε να αρνηθείτε οποιαδήποτε στιγμή. Αποδοχή Περισσότερα