Αρχική ΚοινωνίαΕυρώπη Από την Μονεμβασιά στην Κωνσταντινούπολη Βυζαντινοί πολιτιστικοί δρόμοι

Από την Μονεμβασιά στην Κωνσταντινούπολη Βυζαντινοί πολιτιστικοί δρόμοι

από Μαργαρίτα Σπηλιοπούλου

Η δημιουργία του Βυζαντινού δρόμου, μίας Πολιτιστικής διαδρομής που θα δίνει την γνήσια Βυζαντινή αλλά και ορθόδοξη θρησκευτική εμπειρία είναι μία πρόταση της σύμπραξης φορέων της Κοινωνικής Οικονομίας και της Ένωσης Κοινωνικής Οικονομίας Πελοποννήσου.

Στην προτεινόμενη ενοποίηση Βυζαντινών κυρίως μνημείων θα συμμετέχουν μνημεία της φύσης, με πιστοποιημένους ξενώνες αλλά και εστιατόρια που θα αντανακλούν καθαρά και με ένταση τον Βυζαντινό Πολιτισμό.

Η διαδρομή ακολουθεί αντίστροφα το όνειρο για πεζή επιστροφή στην Πόλη, καθώς και την πραγματική πορεία  του τελευταίου Αυτοκράτορα του Βυζαντίου προς την Βασιλεύουσα , του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, με πύλη εισόδου την Κωνσταντινούπολη , και συνεχίζει στην Θεσσαλονίκη, περνάει από τα Μετέωρα, διαβαίνει τον Ισθμό της Κορίνθου και καταλήγει στον Μυστρά, στην εκκλησία όπου έγινε η στέψη του Βασιλέως των Βασιλέων.

Και μετά συνεχίζει μέχρι την Μονεμβάσια, όπου εκεί κοντά υπάρχει ακόμα η μονή όπου ο Κύριλλος και ο Μεθόδιος δημιούργησαν το Κυριλλικό αλφάβητο.

Ο δρόμος αυτός συνδέει βυζαντινές και μεταβυζαντινές μονές και εκκλησίες, προσκυνήματα θαυματουργών εικόνων, με ένα δίκτυο που εμπλουτίζεται με γνήσιες ελληνικές εμπειρίες, κάνοντας τον παραπάνω δρόμο τη μεγαλύτερη ενοποιημένη εμπειρία βιωματικού τουρισμού στην Ευρώπη.

0 σχόλιο
0

Related Articles

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για βελτιωμένη εμπειρία πλοήγησης. Υποθέτουμε πως δεν έχετε κάποιο πρόβλημα. Παρόλα αυτά μπορείτε να αρνηθείτε οποιαδήποτε στιγμή. Αποδοχή Περισσότερα