Αρχική ΚοινωνίαΑνάπτυξη Έχει μέλλον η Ευρωπαική Ένωση;

Έχει μέλλον η Ευρωπαική Ένωση;

από Μαργαρίτα Σπηλιοπούλου

 

Η σημερινή κατάσταση της πανδημίας είναι μια μεγάλη ευκαιρία να προσδιορίσουμε και να ορίσουμε σε ποια ευρωπαική ένωση θέλουμε να ζούμε.

Η Ελλάδα και άλλες χώρες της ευρωπαικής ένωσης είναι οι ανίσχυροι επαίτες ανταλλάσσοντας  συνέχεια την αξιοπρέπεια τους και την ελευθερία τους.

Είναι η κατάλληλη στιγμή να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι αυτή η πολιτική και οικονομική ένωση όπως αναφέρεται στην ιδρυτική της διακήρυξη δεν έχει μέλλον χωρίς αλληλεγγύη.

Είναι η κατάλληλη στιγμή να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι δεν είναι η οικονομική υπεροχή, οι υψηλές επιδόσεις των οικονομικών δεικτών και ο ανθρωποφάγος ανταγωνισμός που ενισχύουν και αναπτύσσουν το πνεύμα της Ένωσης, αντίθετα υπονομεύουν την ενότητα και ότι όταν μέσα σε  μια ένωση χωρών δημιουργούνται τεράστιες οικονομικές ανισότητες αυτό είναι σαν μια μόλυνση που διαχέεται και επηρεάζει όλα τα κράτη- μέλη.

Είναι η κατάλληλη στιγμή να ΑΝΑΘΕΩΡΗΘΟΥΝ οι οικονομικές συνθήκες και να συμπεριλάβουν τις αξίες της αλληλεγγύης, της κοινής ωφέλειας, της αλληλοβοήθειας. Οι οικονομικές συνθήκες της ευρωπαικής ένωσης πρέπει να διασφαλίζουν ελευθερία ισοδυναμία ευημερίας για όλους.

Είναι επείγουσα ανάγκη η αναθεώρηση των οικονομικών συνθηκών και η ενίσχυση της Δημοκρατικής λειτουργίας της ευρωπαικής ένωσης.

Ένωση είναι η ενότητα στην διαφορά, η συμπληρωματικότητα στην ετερότητα, η συνύπαρξη μέσα στην αντίθεση.

Η ειρήνη στην Ευρώπη δεν είναι δεδομένη, είναι εύκολο να ολισθήσουμε στην δημιουργία του εχθρού όπως συνέβη στο παρελθόν, χρειάζεται με όλες μας τις δυνάμεις να μοχθήσουμε για τον σημαντικότερο αυτό στόχο που διασφαλίζει την ειρήνη και αυτό θα είναι και το μεγαλύτερο επίτευγμα μας.

0 σχόλιο
0

Related Articles

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για βελτιωμένη εμπειρία πλοήγησης. Υποθέτουμε πως δεν έχετε κάποιο πρόβλημα. Παρόλα αυτά μπορείτε να αρνηθείτε οποιαδήποτε στιγμή. Αποδοχή Περισσότερα